Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Wątek: Co wybrać Eos 350d,Olympus E-500 czy Samsung Gx-1l???

Mieszany widok

Domyślnie

Jesteś pewny, że chcesz lustrzankę, a nie np. dobry kompakt z hiperzoomem typu 35 - 450?

Bywalec Awatar sali128
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Mam już kompakt od 3lat,troche już sie orientuje w tym,mam liczne książki o fotografi.Chce mieć możliwość dużej kontroli nad zdjęciem.Mimo to które z tych aparatów proponujecie??

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Podstawowe pytanie czy w przyszłości chcesz rozbudowywać swój system.Jeśli tak a podejrzewam że tak bedzie, to zdecydowanie polecam Canona.Pewny rozwój firmy,olbrzymia dostępność optyki i podzespołów,IMHO najlepsza jakość zdjęć ( zwłaszcza genialna plastyka).

Kup 350D + grip a w przyszłości dokupisz jakieś tele,powiedzmy Canona EF 100-300 4,5-5,6 lub Sigmę 70-300 DG APO.

Pozdrawiam
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sali128
    Mam już kompakt od 3lat
    W tej sytuacji rozumiem, że chodzi o cechy body i matrycy pod kątem osiąganej jakości generowanych obrazów. Ta kombinacja jest najlepsza dla Canona EOS 350D. Bazując na nim będziesz mógł rozpocząć budowę dobrego i rozwojowego systemu fotograficznego.
    Jeżeli wprowadzisz oprócz jakości obrazu inne przesłanki wyboru (cena, łatwość obsługi, wielkość aparatu, jakość ew. obiektywu quasi-darmowego, czyli kita, stabilizacja obrazu w body, czy w obiektywie, itp.) możesz godzinami prowadzić rozważania. Wszystkie były już na forum.
    Powodzenia

Sławek

PS. Zgadzam się np. z Akustykiem, że jeżeli chcesz poprzestać na obiektywie kitowym, to najlepszy będzie Nikon, albo Samsung z Schneiderem. Ale w tej sytuacji wybrałbym raczej 30-kę Panasonica z Leitzem.
    Ostatnio edytowane przez slawi_3000 ; 10-08-2006 o 11:19

Uprawnienia umieszczania postów