Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: Dlaczego nie Nikon?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Dodatkowo Canon ma FF, a Nikon nie i nie bedzie mial.
    Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Pamietaj, patrz na to, co firmy MAJA, a nie co MOZE BEDA MIALY...
    :wink:

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Nikon sam sie przyznal ze nie planuje, kodak na tym praktycznie padl a rockwell nazwal FF "outdated standard". Wybacz, ale FF u nikona na dzien dzisiejszy jest tak prawdopodobne jak sredni format od Canona.
    ...

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tadek
    niewiem nigdy nie mialem zadnego N w reku ale kolega chcial sobie cos ostatno kupic , sklanial sie wlasnie ku d50 to mu dalem na tydzien swojego 350d i wiecie co kupil
    d50, i powiem ze te foty sa naprawde lepsze niz z 350d
    koles nawet nie ma fotosklepu nic nie obrabia, tylko zrzuca z karty i foty robi
    po prostu ostrzejsze nawet te z jakiejs sigmy czy tamrona 75-300 na allegro za 500 zeta kupiny,
    juz nie mowiac o kicie
    nikon na 200 i 400 iso szumi na rowni z canonem lu niznacznie mniej ale od iso 800 na nikonie jedna wielka papka wychodzi

dlatego jesli ktos cyka foty w nie najlepszych warunkach to tylko matryce canona
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tkirmuc
    Tak wiec czas wybrac dSLR. Ze wzgledu na posiadane szkla, oczywistym bylby zakup D70s lub nadchodzacego D80. Ale... Niedawno znajomy z pracy kupil sobie Canona 30D. Moglem sie nim troche pobawic i przyznam, ze bardzo mi sie spodobal. Nie wiem dlaczego ale D70-ka zdjecia robi mi sie "ciezko" a 30
    D tak jakos... przyjemnie.
    A próbowałeś D200? Spróbuj, tu co poniektórzy (nie będę pokazywał palcami ) prawie zdradzili jedyny słuszny system po pomacaniu tego body, właśnie ze względu na tą "przyjemność" ;-) Zawsze to będziesz miał jakieś szkiełka na rozruch, a nie budowanie od zera.

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

nikon ma za duzo przyciskow :P

wzialem nikona kolegi do ręki i się zdziwiłem że potrzebują przełącznik AF/MF na body ;D

canon albo śmierć! canon aghbar ! :P
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Początki nałogu
    Miasto
    Kaczogród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez obey
    Gwoli ścisłości: Nikon ma odpowiednik canonowskiego 100-400L a np. Canon nie ma nikonowskiego 200-400/4 Wiec prawda nie jest tak oczywista jak piszą wyznawcy.
    Z prawda jest jak z ****. Kazdy ma swoja wlasna.

Tyle ze my tu o amatorach piszemy (autor watku). Wiesz ile kosztuje 200-400?? Genialne szklo musi byc, ale 5000$ to nie na kieszen amatora w PL. Specjalnie wymienilem kilka szkiel ktore wydaja sie w zasiegu autora watku i moga go zainteresowac. L-ki ze swiatlem F4, itp. Bo to dla matora jest przewaga C nad N.

Dla mnie to ze nikon ma 200-400 nie jest przewaga tego systemu. Bo nie mam i nie bede mial 5k$ na zbyciu.

A dla totalnego amatora, to i tak bez roznicy, bo kupi jakies 18-200. I gdzie by tego nie podpial, to bedzie .... jak bedzie.

Marcin
    Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

No canon ma tez swietne 300/4 IS tez w cenie "amatorskiej" ;-)

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Za cene tego super 200-400 od nikona mozna kupic spory komplet wyjechanych elek. Warto to zauwazyc przy pokazywaniu przewagi systemu.

A jesli nie zwracamy uwagi na cene... Canon ma 1200 f/5.6
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Zwał jak zwał...
    Prawda jest taka, ze czesciej nikoniarze przesiadaja sie na Canona (i sobie go chwala) niz odwrotnie. O czyms to swiadczy - bez wzgledu na to czy jest sie profi czy amator.

obey
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Za cene tego super 200-400 od nikona mozna kupic spory komplet wyjechanych elek.
    Napewno... takich z ogniskową 400mm i światłem 4.

Dodatkowo Canona można powiesić na ścianie

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów