Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 64

Wątek: Mdły 300D

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Cytat Zamieszczone przez Tytus
    750 mm po autolevels widać straszną winietę
    Ta, wiemy już, że masz tendencję do używania autolevelsa, zwłaszcza przy wylapywaniu roztoczy na sensorze.
    autolevels zastosowałem tylko po to, by zobaczyć, jak ta góra mogłaby bez tej paskudnej bgły przed nia wyglądać, niestety, widzę, że 750 pokazuje świat równie podle co moja nędzna 300ka

mógłbyś trochę poprawić po prostu to zdjęcie przed pokazaniem, i wywołując z RAW pozbyć się tej winiety

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nigdy jeszcze nie bawiłem się RAWami, jakoś strasznie kartę żrą. A "bgły" faktycznie spowiły Zakopane

A tak nawiasem - możę ktoś jest w stanie załatwić jakieś filtry 86mm ? Przydałyby się jakieś UV czy CP, chociażby dla ochrony czy w celu redukcji bgieł ..
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A jeśli chodzi o Nikona - robiłem w Zakopcu w ubiegły week fotki i na jakieś 250 zdjęć wszystkie są ostre jak brzytwa ! I to jest właśnie to , o co mi chodziło. Z całym szacunkiem do firmy Canon, z którą byłem związany dość długo. Nie jestem fanatykiem konkretnej firmy, jestem po prostu zwolennikiem niezawodnego sprzętu.

Pod linkiem przykładowa fota z zakopca, pozdrawiam !!

http://www.icpnet.pl/~jakub_c/zakopane/winterdream.jpg
    Cichy, nie rób ludziom wody z mózgu. Zamieszczasz fotę f10 18mm waloną ze statywu przy czasie 25s i pewnie ISO 100 i cieszysz się, że jest ostra A jaka ma być Obszar ostrości rozciąga się tak gdzieś od 1,4m do nieskonczoności.

Czytam ten wątek i szczerze powiem, że nie za bardzo wiem o co wam chodzi. Jeśli chodzi o jakość fotek to 300D, 10D i 20D dają foty praktycznie nierozróżnialne (20D ma mniejsze szumy przy wysokich ISO, ale to nie jest tematem dyskusji). Oczywiście 300D to w pełni amatorski aprarat, podzczas gdy 10D i 20D to dla odmiany też amatorszczyzna tylko trochę na wyższym poziomie. Jak ktoś chce mieć zdjecia super ostre to proponuję analog+stałka+Velvia 50 lub sredni/duży format. Jeśli chodzi o ostrość D70, to tak długo jak długo potrafię przy pomocy mojego 300D zrobić takie zdjęcie, to nie widzę powodu do narzekań.
    http://arkan.net.pl/photo/jasio02.jpg (f2.8 bez USM, robione z ręki 300D + 1,8/85)

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Arkan, napisalbys pare slow o tym 85/1.8, szczegolnie ze masz porownanie z 50-tką. Kusi mnie ten obiektyw, ale nie mialem okazji sie pobawic. Jaki ma bokeh, jaką plastyke i przenoszenie barw, jaką ostrosc przy f/1.8... no i subiektywne wrazenia z uzytkowania. Może stworzysz wątek w dziale Testy Sprzetu?
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Postaram się zrobić jakiś teścik w tym tygodniu, ale i bez testu moge powiedzieć, że jest to moje najlepsze szkło. Póki co możesz zerknąć do mnie na plfoto (Arkan69) - zdjecia w katalogu Jazz są robione 85mm przy 1.8 ISO 800.

Arkan
    Pentax K-5 II, Leica M9

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Kolorki ladne, podobaja mi sie... ale to mocno zmniejszone fotki. Skrobnij tescik jesli mozesz :-)
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Bywalec
    Miasto
    Malopolska

Domyślnie

JaW zerknij TU masz tam test kilku stalem canona m.in 85/1.8 wraz z testem bokeh

[ Dodano: 28-11-2004 ]
    JaW zerknij TU masz tam test kilku stalek canona m.in 85/1.8 wraz z testem bokeh

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris
    JaW zerknij TU masz tam test kilku stalek canona m.in 85/1.8 wraz z testem bokeh
    Dzieki, ładne fotki - wlasnie o takie mi chodzilo. Wniosek taki, ze do cropa 1.6 najlepsze bedzie 85mm f/1.8, a L-ki sa za drogie, chociaz ten bokeh 135L wymiata...
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto

Bywalec
    Miasto
    Malopolska

Domyślnie

... a ja po Twoim pokazie macro juz zamowilem 100/f2.8 macro USM - piekna portretowka i swietny "lapacz robali"

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris
    ... a ja po Twoim pokazie macro juz zamowielm 100/f2.8 macro USM - piekna portretowka i swietny "lapacz robali"
    Kurde, Canon powinien mi cos odpalic za takie naganianie klientow na to szkielko... 8)
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów