Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Statyw w GÓRY

Początki nałogu

Domyślnie

Podpinam 190-tke paskami z boku plecaka i wszystko gra. Raczej trudna o lepszy kompromis pomiedzy ciezarem a stabilnoscia.
    czesc.Ch.
    Analog ma "dusze".

Początki nałogu Awatar Ramirez

Domyślnie

Szukam jakiejś głowicy o stosunkowo niskiej masie do noszednia w góry.
    Czy Manfrotto 3D Junior Head 056 jest głowicą stabilną? (http://pstryk.pl/opis.php/2844)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ja od roku używam na takie wyjścia tego ;-) :SLIK statyw SPRINT mini + głowica , http://www.sklepfotograficzny.pl/sta...-mini+glowica/
    mały ciężar , z głowicą 0,7 kg i po złożeniu 36cm dł z głowicą , fakt ,że niski ale można go wszędzie spakować a przy pejzażach wysokość nie gra roli , bardzo stabilny , każda noga o odrębnie znienianym kącie , w sumie takie mini manfrotto 055 , którego mam . Jak dla kogoś zalekki to podczas focenia można pod niego torbę podwiesić i będzie ciężki, bardzo zgrabna niepozorna głowica , spokojnie można na niej montować 2,5 kg Mamyię i nic a to rzadka cecha dla małych głowic (przy ciężkim aparacie lepiej kolumny za dużo nie wysuwać chociaż jest ona przystosowana do dyżych aparatów).No i minimalna wysokość focenia 16,2 cm .

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie Odp: Statyw w GÓRY

archeologiczną wyprawa dotarła i również do tego wątku! Odkopane dokładnie! z grubsza wynika, że jednak maniek (manfrotto) wiedzie tutaj prym - 190pro zwłaszcza myślę, że to fajna sprawa, jednak troszkę dla mnie za drogo... owszem, nie mam zamiaru kupić badziewia za 100zł,ale też nie wydawać fortuny... Zaciekawiły mnie statywy silk.... przede wszystkim model Slik statyw SPRINT PRO II 3WAY oraz Slik statyw PRO 340 DX + głowica. Czy ma ktoś z Was z nimi doświadczenie ? Kolega w ostatnim poście (zanim się zakurzył) polecał sprint mini.. jak jest z nową wersją II ? Jakieś nowe spostrzeżenia .. głównie zabierałbym go w góry dlatego zależy mi aby po złożeniu był kompaktowy (<50cm, waga max 1500g, możliwość zamontowania głowy do panoram).. Dzięki za porady

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie Odp: Statyw w GÓRY

tutejsi nie lubią wypraw archeologicznych.. ?

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów