Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Akumulatory do kompaktow Canona

Domyślnie

Polecam Panasonici za to odradzam z firmowych energizera bo tez je mam i w porownaniu do Panasonica spisuja sporo gorzej.

KrzychS
    Guest

Domyślnie

Chole...ka, a ja wczoraj na Allegro kupilem Energizery ... :/

Domyślnie

Moze beda ci dobrze sluzyly ja mialem do A80 ojciec do S1 i oboje widizelismy roznicy w stosunku do Panasonica. Dodatkowo ojcu w pierwszym koplecie trafil sie jeden padniety aku Energizera dlatego juz nie kupie ich wiecej.

Początki nałogu

Domyślnie

>>Bo wybuchaja

No to z tego tez moze byc duza energia, choc moze krotko :-)
    >>Do takiego aku trzeba by upchnac elektronike

Upychanie w tych czasach nie jest chyba problemem.
    Zreszta aku CV3 litowe (oczywiscie dokladniej Li-Ion) zrobili, nie sadze zeby byla tam elektronika, ale jak mi padnie, to poszukam :-) W kazdym razie nie wszystkie aparaty lubia obnizone napiecie aku NiMh, przydalyby sie ogniwa 1.5V, zamiast 1.25V.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Jeszcze nie spotkalem czegos, co nie dzialalo by mi swietnie z aku a na bateriach tak. Za to takich cyfranek ktore na bateriach nie ruszaly a na aku smigaja mialem juz w rekach pare sztuk...
    ...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Jeszcze nie spotkalem czegos, co nie dzialalo by mi swietnie z aku a na bateriach tak.
    Budziki/zegary swietnie i dlugo dzialaja na bateriach a akku nie oplaca sie do nich ladowac .

wieska
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trzepol Zobacz posta
    Polecam Panasonici za to odradzam z firmowych energizera bo tez je mam i w porownaniu do Panasonica spisuja sporo gorzej.
    Sa dwa rodzaje energizerow
    jedne produkowane w Made in Japan i tych ci taniej od 9 zl nie chca sprzedac
    drugie produkowanie w np Chinach jak potargujesz to po 5 zeta sprzedadza ci
    a co do jakosci to widzisz jaka cena
    a zawsze moze jeden z 4 pasc szczegolnie po ladowaniu tzw szybkich ladowarkach dlatego preferujel adowarke z funkcja rozladowania i detekcja delta V na Allegro chyba 25 zl i dobrze to sluzy akumulatorom juz 4 lata a mam same energizery komlety po 4 od 2100mAh do 2500mAh

Domyślnie

Ja mam wlasnie made in japan 2300mah i spisuja sie gorzej od panasow 2100 a aku jeden byl walniety juz od nowosci .

Wisnia
    Guest

Domyślnie

ale to nie jest problem do aparatu jak kupisz nie firmowe akumulatory. ja mam 4 komplety do S1 i kazdy inne firmy i inne pojemnosci (tak wyszlo) - aparat dziala. robi fotki. akumulatory w zaleznosci od pojemnosci (i uzycia zooma czy lampy) wytrzymuja mniej lub wiecej... najbardziej pojemne mam 2800 i wytrzymuja okolo 800 zdjec bez lampy ale w polowie z uzyciem zooma.

urban1982
    Guest

Domyślnie

to ja sie podczepie też pod temat

w swoim canonie s1 mam aku hama digital 2500 i coraz czesciej zaczynam je ładowac (fakt ze czasem biore 2 aku na chwile do słuchawek bezprzewodowych i na pewno przez to sie szybceij jako całość wyładowują w aparacie) ale teraz potrzebował bym drugą pareaku tylko za bardzo nie wiem co wybrac. czy energizery, panasonic, gp , a moze sanyo enelop. czy ktoś miał styczność z tymi sanyo.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów