Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Co sądzicie o Canonie EF 35-350L.

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie Co sądzicie o Canonie EF 35-350L.

Witam.

Przegladałem ostatnio Allegro i natknąłem się na taki obiektyw : http://www.allegro.pl/item119920194_...5_6_l_usm.html

Powiedzcie co o nim myślicie i czy warto za te pieniądze pakować się w troszkę zużytą Lkę.
    Ostatnio edytowane przez Richie ; 09-08-2006 o 10:32
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Domyślnie

Obejrzałem zdjęcia i demon ostrości to to nie jest, podpięty 10D nie bardzo się popisał mz. Za tą kase chyba lepiej poszukać czegoś innego.

Bywalec

Domyślnie

Jedyny godny uwagi "duzy" zoom Canona to 28-300L - wielu reporterow go uzywa ze wzgledu na przyzwoita jakosc optyki i rewelacyjny zakres, umozliwiajacy operowanie jednym szklem w 99% przypadkow. Tyle, ze cena tez jest godna uwagi...

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caravaggio
    Jedyny godny uwagi "duzy" zoom Canona to 28-300L - wielu reporterow go uzywa ze wzgledu na przyzwoita jakosc optyki i rewelacyjny zakres, umozliwiajacy operowanie jednym szklem w 99% przypadkow. Tyle, ze cena tez jest godna uwagi...

Zdecydowanie, przez jakiś czas miałem się przyjemność bawić tym szkłem i teraz przymierzam się do tego szkła, ale z uwagi na cenę na razie na przymierzaniu się kończy. a szkoda, bo faktycznie szkło godne uwagi i polecenia :rolleyes:

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K
    Zdecydowanie, przez jakiś czas miałem się przyjemność bawić tym szkłem i teraz przymierzam się do tego szkła, ale z uwagi na cenę na razie na przymierzaniu się kończy. a szkoda, bo faktycznie szkło godne uwagi i polecenia :rolleyes:
    Nie warto. Jeśli chodzi o cenę, to ten obiektyw w odróżnieniu od innych eLek cały czas tanieje, co prawda nie jakoś bardzo gwałtownie, ale zauważalnie. Jeszcze jakiś czas temu kosztował prawie 10k.

A obiektyw jest ciężki, nieporęczny, nie powala jakością. Jedyne sensowne dla niego zastosowanie to tam gdzie można mieć tylko jedno body i nie można zmieniać obiektywów. W każdym innym zastosowaniu - lepiej miec dwa body z porządnymi elkami.
    DSLRs & lenses

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mikołaj
    Nie warto. Jeśli chodzi o cenę, to ten obiektyw w odróżnieniu od innych eLek cały czas tanieje, co prawda nie jakoś bardzo gwałtownie, ale zauważalnie. Jeszcze jakiś czas temu kosztował prawie 10k.

A obiektyw jest ciężki, nieporęczny, nie powala jakością. Jedyne sensowne dla niego zastosowanie to tam gdzie można mieć tylko jedno body i nie można zmieniać obiektywów. W każdym innym zastosowaniu - lepiej miec dwa body z porządnymi elkami.

JAsne, tyle tylko, że porównaj proszę koszty zakupu drugirgo body i szkła, dajmy na to 28-105 i 70-200 (tak żeby "pole rażenia" się zgadzało Wychodzi znacznie więcej niż za samo szkło 28-200. Ponadto, nie jestem do końca przekaonany co do wagi i poręczności w wypadku porównania zestawów:rolleyes:

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K
    JAsne, tyle tylko, że porównaj proszę koszty zakupu drugirgo body i szkła, dajmy na to 28-105 i 70-200 (tak żeby "pole rażenia" się zgadzało Wychodzi znacznie więcej niż za samo szkło 28-200. Ponadto, nie jestem do końca przekaonany co do wagi i poręczności w wypadku porównania zestawów:rolleyes:
    Zależy, które 70-200 L bierzesz pod uwagę. Jak dla mnie to w ogóle śmieszne jest porównywanie 70-200 IS z 28-300, to w ogóle nie ta liga jeśli chodzi o jakość i światło, podobne to maja tylko wagę i rozmiary.

Nawet najtańsze 70-200/4 daje lepsze efekty (i jest jaśniejsze) niż 28-300 w tym zakresie.

Zaryzykowałbym stwierdzenie, że optycznie lepszy w swoim zakresie jest od tego nawet Tamron 28-75/2.8 (a juz na pewno jaśniejszy).

Krótko mówiąc - są lepsze i tańsze alternatywy dla 28-300. Niestety nie jest to idealny obiektyw do wszystkiego, który mógłby w rozsądny sposób zastąpić inne eLki.
    DSLRs & lenses

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ja tylko chciałem powiedzieć, że reporterzy reutersa dalej używają tego szkła.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja uważam, że to ciekawe szkiełko, po podpięciu do 350/20/30 może dać fajne efekty.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jedyny jego minus może być taki - żę to szkło jest zajechane przez reportera.
    mocno zajechane. :/
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów