Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: czy warto kupic..

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NimnuL
    Vitez, hehe ok, pytałem z czystej ciekawości bo pierwszy raz spotkałem się z taka opinia o Marumi.
    Wiesz, ja na tym forum pierwszy raz spotkalem sie z opinia ze 70-200 2.8 L IS to badziew - vide problemy muflona z IS, AF itp... A tak chwalone i w ogole wg "wszystkich" najlepszy zoom klasy L itp . I zauwaz ze wcale nie naskoczylem na muflona tak jak ty na mnie "bo smial podwazyc niepodwazalna opinie o superduper przez wszystkich uwielbianym sprzecie" - bo jestem tolerancyjny :P , czego i Tobie na przyszlosc zycze.

[ Dodano: Pon Lis 15, 2004 5:22 pm ]
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    Cytat Zamieszczone przez lucien
    czyli jaki zestaw uv + polaryzacyjny polecacie ???
    zestaw max - Heliopan 16 powłokowy
    zestaw mini - Hoya SHMC (czarna)
    Wg mnie mini to Hoya HMC , od biedy Hama.
    Zauwaz ze koledze chodzi o filtry do kompaktow serii Axx , a nie obiektywow typu L

(sam uzywam HMC i nie narzekam)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Wiesz, ja na tym forum pierwszy raz spotkalem sie z opinia ze 70-200 2.8 L IS to badziew - vide problemy muflona z IS, AF itp... A tak chwalone i w ogole wg "wszystkich" najlepszy zoom klasy L itp . I zauwaz ze wcale nie naskoczylem na muflona tak jak ty na mnie "bo smial podwazyc niepodwazalna opinie o superduper przez wszystkich uwielbianym sprzecie"
    Uderz w stół... ;-)

Ja pomimo tego problemu z IS (notabene ostatnio jakoś tak jakby rzadziej... :-)) i tak nie zamieniłbym swojego 70-200 na nic innego. Może kieeedyś (żona, nie czytaj ;-)) dokupię jakąś stałkę, albo 100-400, no ewentualnie konwerter - co by do ptaszków bliżej było... Ten obiektyw jest naprawdę the best.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez

Wg mnie mini to Hoya HMC , od biedy Hama.
    Zauwaz ze koledze chodzi o filtry do kompaktow serii Axx , a nie obiektywow typu L

(sam uzywam HMC i nie narzekam)
    Chodzi mi o filtry do Canona S1 IS, tulejka 52 mm, w tej chwili mam filtr Kinga UV i d.... boli .
    Hoya polaryzacyjna kosztuje na allegro 100 zł , tyle chciałem wydać na obydwa filtry.

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Vitez, nie badz taki delikatny, nie naskoczyłem na Ciebie tylko się żywo zainteresowałem ... wciąż podtrzymuje swoje zdanie ... i szukam negatywnych opinii o Marumi, ale nie znalazlem ... masz cos? Poczytałbym chętnie bo się do polarka przymierzam więc ... ?
    1: Canon G5 + Speedlite 420EX, tuleja 52mm; UV Marumi MC-WPC 52mm; CF Kingston 512MB+32MB; torba; Velbon DX888; baterry pack
    2: Praktica LB, CarlZeiss 35/2.8; Pentacon 50/1.8; Pentacon 200/4; pierścienie makro; osłona przeciwsłoneczna

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NimnuL
    i szukam negatywnych opinii o Marumi, ale nie znalazlem ... masz cos?
    groups.google.pl i grupy pl.rec.foto oraz pl.rec.foto.cyfrowa . Moze znajdziesz, a podejrzewam ze znajdziesz opinie sprzeczne, przy czym ja sie sklaniam ku tym negatywnym.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów