Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 84

Wątek: Nikon D80

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Chodza sluchy, ze ten rok (obecne 2k6) ma byc rokiem nowych szkiel u Canona. Narazie mamy nowe drogie. Moze sie zlituja i jakies tanie ef-s'y szersze zrobia do konca roku aby byl przyzwoity odpowiednik tego kita nikoniarskiego. Zobaczymy co zaprezentuja teraz na najblizszej imprezie foto.
    ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Chodza sluchy, ze ten rok (obecne 2k6) ma byc rokiem nowych szkiel u Canona.
    hyhy... szkiel do sake, chyba
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Chodza sluchy, ze ten rok (obecne 2k6) ma byc rokiem nowych szkiel u Canona.
    Jasne EF-S 10-400/2,8LISwypuszczą

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ta, jasne, ponabijajcie sie...
    Fakty za to sa takie, ze mamy juz nowa 85'tke, nowe 17-55... Pewnie do konca roku jeszcze kilka szkiel bedzie.
    ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    (...)* - ilosci rzucam z palca, ale piramidka idzie w ta strone. jak ktos zna dokladne wartosci to z checia sie zapoznam...
    Gdzieś były takie dane nie wiem czy aktualne ale poszukam.

Masz całkowitą rację ale weź też pod uwagę, że część z tych co kupują nawet 350D to (może po za kitem, a i to nie wszyscy) nie kupują szkieł do cropa. Także canon dając FF w 5 i Ds -ie zrobił całkiem nie głupi manewr, bo zmusza niejako niektórych do kupowania szkieł pod FF -a. Ja myślę że zwłaszcza 5D tu namieszało. Wielu sobie pomyślało, że skoro jest taki to może w niedalekiej przyszłości ich będzie stać na FF i wtedy kupowanie cropowych szkieł mija się z celem. Także swoją drogą wypuszczenie 5D przez Canona mimo, że jak niektórzy twierdzą kiepsko się sprzedaje (chętnie bym się dowiedział skąd takie dane) nie było wcale złym interesem.

Być może że pod względem wypuszczania szkieł dla amatorów polityka nikona jest bardziej przemyślana i tu jak już wspominałem wychodzą i poniekąd z niego wynikają zalety DX - a.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

tomalxx kiedys mialem 2 canony i w pewnym momencie wkurzyla mnie specyfika marketingu canona i zmienilem na nikona (fuji) i nie zaluje szkla i pomiar blysku sa bardzo fajne, tyle ze ja zoomow nie lubie

Początki nałogu

Domyślnie

No to Panie Canon, pokaz co tam w rekawie - czas najwyzszy ! :-) Co oni tak ukrywaja ????
    Jak na razie to zgadzam sie, ze Canon bedzie tracil w rynku amatorskim. Majac w reku ostatnio wiele roznych kompaktow, z cala swiadomoscia stwierdzam, ze Canon jedzie na marce. Nawet jakoscia wykonania Samsungi, Panasy czy Ricochy bija na glowe. 350D ma dobra matryce i funkcjonalnosc, ale same pudlo to porazka.
    Cena D80 na poziomie 3-3.5 tys. oraz Alfa ponizej 3 tys, to niezly zgryz dla Canona. Ale Canon juz powiedzial "zadnych obnizek nie bedzie". ;-)
    Przy okazji kilka innych spekulacji z sieci:
    - zamiast 350D i 30D bedzie cos nowego w cenie Alfy
    - bedzie 3000D i cos pomiedzy nastepca 350D i 5D (7D?)
    - beda nowe PowerShoty serii Axxx na matrycy 8Mpix
    - bedzie nowy SD
    - nowe DSLR serii amatorskiej beda na matrycy CMOS 10 Mpix, ale Sony

Coś już napisał Awatar tompac

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotos

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotos
    Skąd takie wiadomości?Potwierdzone jakąś informacją z wiarygodnych źródeł?
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

troche bez sensu z ta matryca Sony. jesli zapomnimy o dosc dobrym AF, to poki co jedyne, co trzyma trabanta 350D ponad konkurencja to wlasnie matryca. bo cala reszta jest duzo ponizej tego co maja inni producenci. przesiadka na matryce Sony oznaczalaby, ze w tym segmencie rynkowym Canon bedzie musial dac normalny korpus, normalny celownik i normalna ergonomie. a to by niebezpiecznie zblizylo sie uzywalnoscia do 30D, ktory kosztuje li i jedynie 2x wiecej.

kupy sie to jednak kapke nie trzyma... Canona wydajacego w przystepnej cenie aparat o normalnej ergonomii, nie trzeszczacego plastikiem i straszacego mikrogabarytami, to chyba nawet najstarsi gorale nie pamietaja...

EDIT: albo tez opcja numer 2: to bedzie cos w cenie wyraznie nizszej niz konkurencja. tylko wtedy taka toy-camera bedzie miala najprawdopodobniej taka jakosc opakowania, ze 350D przy niej bedzie sprawial profesjonalne wrazenie...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 10-08-2006 o 13:08
    www albo tez flickr

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów