Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 84

Wątek: Nikon D80

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

snowboarder, a kto teraz kupuje porządne obiektywy? Wszyscy wolą gówniane zabawki...

Domyślnie

ja kupuje !!! i to prawie same stalki

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    snowboarder, a kto teraz kupuje porządne obiektywy? Wszyscy wolą gówniane zabawki...
    kazdy kogo na nie stac, lub sie interesuje fotografia i jest sie w stanie zaporzyczyc znamy takie przypadki, nawet tu na forum ;-)....

wiadomo ze wiekszosc kupi cos taniego, ale to te najlepsze szkla buduja marke firmy - a nie kity sigmy tokiny i tamrony ;-)

Początki nałogu

Domyślnie

>>ale dlaczego głupio? że nie ma 10MPix?

Glupio cenowo, alfa kosztuje ok 3000, ...nie no D80 nie moze
    powyzej 4000. Jesli tak, to glupio bedzie wygladal D80 a nie 30D :-) Sa tacy ktorzy patrza najpierws na cene, potem na aparat :-)

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    18-135? Totalne rozczarowanie jak dla mnie, po sukcesie 18-200
    spodziewalem sie co najmniej 10-300 vr!
    18-135 po 18-200 to chyba krok w dobrym kierunku, nie?

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    qrcze, czy ktos jeszcze robi porzadne obiektywy, czy
    tylko gowniane zabawki?
    Tylko po co komu z D80 tzw. "porządny obiektyw"? Ma już 10Mpx, do tego super-zoom i jedziemy :-D

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    wiadomo ze wiekszosc kupi cos taniego, ale to te najlepsze szkla buduja marke firmy - a nie kity sigmy tokiny i tamrony ;-)
    Tylko tendencje są jakby troszkę inne. Nikon np. wypuścił 18-200VR i co się dzieje? Histera! Szkło - mimo iż nie takie znowu tanie - jest nie do kupienia, nawet na E-bayu i Allegro cwaniaczki spekulują jego cenami. A np. Nikkora 28/1,4 przestali ostatnio produkować - brak zainteresowania...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Według mnie D80 to całkiem niezła puszka, zobaczymy na jakim poziomie ustabilizuje się cena.
    Wygląda na to że z trójcy A100, D80, 400D to Canon wypuści najgorszy aparat. Całe "nieszczęście" wg mnie zaczęło się w momencie wypuszczenia... 5D, bo przyblokawało to trochę 30D, do którego poza matrycą 10mpx nie można było wrzucić niczego ciekawego bo byłoby to konkurencją dla lepszego modelu. Wystarczy porównać obie puszki i widać że poza matrycą róznice sa minimalne (fps, wspomaganie servo w AF, wizjer). Skutkiem takiej decyzji jest przyblokowanie się z 400D, bo tym bardziej byłoby dziwne gdyby teraz dali większą matrycę, IS czy odkurzacz których w 30D nie ma. MZ pole manewru w 400D zostało zawężone do:
    - rozmiarów puszki, ergonomii
    - wielkości wizjera
    - oprogramowania aparatu czyli PictureStyle itp, jakieś drobne przyśpieszenie.
    - kosmetyki AF np. takiego rozmieszczenia punktów jak w 30D.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

MMM o jakim 400D ty piszesz

nie wiem co ty palisz ale moglbys sie podzielic albo przestac

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    (...)Wygląda na to że z trójcy A100, D80, 400D to Canon wypuści najgorszy aparat. Całe "nieszczęście" wg mnie zaczęło się w momencie wypuszczenia... 5D, bo przyblokawało to trochę 30D, do którego poza matrycą 10mpx nie można było wrzucić niczego ciekawego bo byłoby to konkurencją dla lepszego modelu. Wystarczy porównać obie puszki i widać że poza matrycą róznice sa minimalne (fps, wspomaganie servo w AF, wizjer). Skutkiem takiej decyzji jest przyblokowanie się z 400D, bo tym bardziej byłoby dziwne gdyby teraz dali większą matrycę, IS czy odkurzacz których w 30D nie ma. MZ pole manewru w 400D zostało zawężone do:
    - rozmiarów puszki, ergonomii
    - wielkości wizjera
    - oprogramowania aparatu czyli PictureStyle itp, jakieś drobne przyśpieszenie.
    - kosmetyki AF np. takiego rozmieszczenia punktów jak w 30D.
    Wiesz nie wydaje mi się że akurat tak jest, że się przyblokowali. Mogą dać do tego 400D i 10Mpx i 12 i nic to nie zmieni dla ludzi którzy potrzebują semiprofi reporterskiej puszki jaką jest 30D w której 8Mpx jest zupełnie wystarczające.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    nie wiem co ty palisz ale moglbys sie podzielic
    Podzielić się tym co palę? Nie da rady, nic nie palę

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów