Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 101

Wątek: [Bagnet007] Moje pstryki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    ta fota robi wrażenie!
    na poprzedniej "pionowej panoramie" mz droga stanowi zbyt dominującą cześć kadru, a sama w sobie jest średnio ciekawa - masz jakieś inne ujęcia ?

aha daruj sobie te szare ramki na fotkach z ludzmi - popsuły całkowicie efekt - może na ścianie fajnie to wygląda, ale w sieci wygląda to strasznie kiczowato ??:
    Na szczycie naprawdę było co oglądać. Reakcja znajomych na wieść, że wyjechałem na weekend, aby zrobić tylko jedno zdjęcie - bezcenna

Szkoda, że w marcu pogoda średnio dopisywała. Miesiąc poszedł na straty, natomiast kwiecień zapowiada się ciekawie (:

Wcześniejsze zdjęcie z Ojcowa to tylko taki pstryk. Chciałem go mieć, nic więcej. Skan również taki, aby było widać jedynie kontury Miejsce ciekawe, ale jak dla mnie nie o tej porze. Z drugiej strony wspinanie się tam po ciemku jest chyba zbyt niebezpieczne.. bałbym się. Na pewno nie w pojedynkę.

Fajnie, że czasem ktoś to zaglądnie
    Szare ramki.. pewnie masz rację. Robię je już jakby wsadowo. I wcale nie szare - prawie białe :-D

Zdjęcia chyba takie sobie, nie ? Choć 2 i 3 mi się wyjątkowo podoba. Pracuję nad tym. Zauważyłem, że robienie zdjęć człowieczaków wcale nie jest takie straszne

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Zdjęcia ludzi to dla mnie coś zupełnie nowego. Update.

Ha! zrobiłem jeszcze bardziej kiczowatą ramkę niż Ty... a tak na serio to mała sugestia, trochę płaskie są te fotki ale burn/dodge bardzo pomaga zrobić je bardziej 3D...

pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Van... widzę, że chciałeś żeby ten postanalogowy jpeg wyglądał jak poprawnie wywołany surowy plik z cyfry. Efekt taki sobie (choć intencje czytelne), bo jpeg nie jest z gumy i zrobiły się tonalne schody. Choć histogram pozornie ładniejszy, to tła i jego koloru prawie nie ma a przepały na sukience stały się równie wyraźne jak twarz.

Poza tym zatraciłeś to co w tym wątku jest najlepsze - specyfikę analoga a przede wszystkim samego Bagneta - no i delikatność modelki i przydatność tego konkretnego tła dla jej urody (tutaj chyba faktycznie się kłania "świetlistość analoga" ). - A więc ogólna porażka, choć może w innym kontekście byłby to podręcznikowy pokaz rzemiosła!

Ja bym nie równał Bagneta na siłę do przeciętnej (zresztą tak jak wielu analogowców tutaj). Poczekałbym jak się rozwinie, docenił prostotę przekazu i surowość analoga - łącznie z jakoby "kiczowatą" ramką. Fakt, że Twoja ramka nie budzi żadnych zastrzeżeń i chyba uchodzi za najmniej kontrowersyjną wśród widywanych wszędzie efekciarskich ramek, ale to mz nie jest styl Bagneta.

Analogowcy mają w sobie coś z zakonników. Świadomi własnej odrębności, pracują ciężko, nic im łatwo nie przychodzi i dopiero dłuższy upływ czasu odkrywa ich prawdziwą wartość - gdy mody przeminą. :cool:

Bagnet, dziwnie się poczułem jak przeczytałem o zdjęciu z Ojcowa (Pieskowej Skały), że to takie, które chciałeś mieć i teraz jest już jakby zaliczone. Dziwnie - bo ja też mam w głowie dokładnie tą sama lokalizację i też sobie obiecalem, że jak tylko się znajdę w dolinie Prądnika, od razu wspinam się na te skały (czy stok) i strzelam w stronę maczugi na tle zamku - tylko chyba znacznie bardziej wąsko niż u Ciebie... Widziałem podobne ujęcie już dawno w jakimś kaledarzu i strasznie mi sie spodobało. Może odkrywcami nie będziemy, ale to "zaliczenie" ma coś w sobie nie do odparcia, nieprawdaż? ;-)
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Lubię takie rozmowy

O Ojcowie napisałem "zaliczony" tylko dlatego, że aby zrobić coś sensownego musiałbym się tam wybrać o innej porze. Kilka minut przed zrobieniem zdjęcia, przejeżdżała grupa kolarzy. Niestety tym klocem którym wtedy robiłem, nie da się zrobić zdjęcia w ciągu kilkunastu sekund.
    To była może 14-15, już nie pamiętam dokładnie. Co nie znaczy oczywiście, że o tej porze nie można stworzyć nic ciekawego. Sam motyw tej drogi bardzo mi się podoba. Chętnie zaliczę to miejsce raz jeszcze
    Ja się dobrze czuje gdy jest ciemno, gdy nikt nie przeszkadza i gdy jest cisza. Poza tym lubię oglądać wschody i tyle

Te ostatnie zdjęcia są robione cyfrą. Zostało to na mnie wymuszone
    Nikon D40 i S. 85/1,4. Ostrzenie tym zestawem to istna tragedia.
    Później w PSie podciągnąłem jedynie odrobinę światła na krzywych i zdjąłem ciut niebieskiego.

Wcale nie czuję się jak zakonnik Kliszak to tylko jeden z nośników danych. Jestem cierpliwy i wiem czego się spodziewać przed wołaniem.
    Robię masę bezsensownych zdjęć, często zwijam film przed końcem. Od czasu do czasu nachodzi mnie myśl, żeby stworzyć coś ciekawszego. I robię głównie dla siebie
    Choćby mi Ansel Adams coś doradził odnośnie zdjęć krajobrazów, pewnie i tak bym go nie posłuchał (:

Co innego z ludźmi. Może uda się zrobić coś ciekawego. Za tydzień wrzucę coś nowego. We środę zostałem poproszony o kolejne zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

No i zburzyłeś moje wyobrażenie idealnego analogowca.
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Niepodobne do mnie..
    ale wszystko w naturze podlega ciągłym zmianom.

Sebastian i Katarzyna Konarska
    (-:
    Ostatnio edytowane przez Bagnet007 ; 23-04-2009 o 22:29

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Co wciągałeś?
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie