Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: No i się rypło. Kupuję cyfrę

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chrismela
    ja reporterki ulicznej juz nie uprawiam wiec i szeroki i tele mam f4 i to mi najczesciej wystarcza (a jak nie to pozyczam 2,8 ) ale zgadzam się z tymi co uwazają ze 25 czy 28 na dole to na ulice za malo
    To poszukaj w sieci co na ten temat powiedział Cartier-Bresson

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

czy to co powiedzial jest swiete? eee.. nie sadze... racja jest jak **** - kazdy ma wlasna ;-)

tak jak napisalem - kazdy ma inne potrzeby... ale 16mm zalozone do 10d to nie jest szeroko ;-)

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    tak jak napisalem - kazdy ma inne potrzeby... ale 16mm zalozone do 10d to nie jest szeroko ;-)
    Potwierdzam, że ja również duuużo częściej używam szerokich szkieł niż tele. Tudzież z rozrzewnieniem wspominam tego ruskiego Mira 20 mm podczepionego do mojego analoga. Z drugiej jednak strony przez cała lata używałem tylko 28 mm i też było dobrze. To tak jak ci nasi polscy profi, którzy mają 'tylko' 17-40 podczepione pod 10D i tez potrafią robić piękne zdjęcia.
    Byt kształtuje świadomość, ot co...

Coś już napisał
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    ja reporterki ulicznej juz nie uprawiam wiec i szeroki i tele mam f4 i to mi najczesciej wystarcza (a jak nie to pozyczam 2,8 ) ale zgadzam się z tymi co uwazają ze 25 czy 28 na dole to na ulice za malo
    To poszukaj w sieci co na ten temat powiedział Cartier-Bresson
    juz kiedys go cytowalem (nie doslownie): postaraj sie zrobic zdjecie szerokim katem , jak sie nie da to teleobiektywem , a jak tym tez nie idzie to nie rob wcale." :wink:
    Jurku ja tez przez pewien czas uzywalem flektogona 20 z eosami bo lubie szeroki kat ,ale teraz w pewnych sytuacjach musze przelozyc 17-40 do 3-ki bo na 10-tce to czesto za malo.
    Pozdrawiam,
    Krzysiek
    EOS 1,5 GTD + EF 10-780/1,2 L+ SPIDLAJT 747 EX

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Jurku.. masz racje.. i ja przez dlugi czas uzywalem 28mm ... a do analogowej minolty mialem 24-85... ale gdy zalozylem 17-40 do analoga po prostu sie zakochalem w tym kacie widzenia.. dynamika jaka daje ogniskowa w okolicach 17mm poraza.. oczywiscie trzeba umiec to wykorzystac bo przerysowania moga zabic wszystko...

Coś już napisał
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    Jurku.. masz racje.. i ja przez dlugi czas uzywalem 28mm ... a do analogowej minolty mialem 24-85... ale gdy zalozylem 17-40 do analoga po prostu sie zakochalem w tym kacie widzenia.. dynamika jaka daje ogniskowa w okolicach 17mm poraza.. oczywiscie trzeba umiec to wykorzystac bo przerysowania moga zabic wszystko...
    ..o to to to, wlasnie o to chodzi , swieta racja panie tego... :wink:
    Pozdrawiam,
    Krzysiek
    EOS 1,5 GTD + EF 10-780/1,2 L+ SPIDLAJT 747 EX

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

..o to to to, wlasnie o to chodzi , swieta racja panie tego... :wink:
    ...chyba tak w rzeczy samej

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123