Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: No i się rypło. Kupuję cyfrę

Bywalec Awatar Rudi
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    po pierwsze - brak cropa po drugie - zakochalem sie w Hp5+
    Wzdychamy chyba do tej samej... rolki ?
    Pozdrawiam
    Rudi

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Trochę przesadzasz. EF 16-35/2.8L daje Ci po 'scropowaniu' ok. 25 mm, a to jest już nieźle.
    Za taka cene... to ja wole EOS 3 i 17-40 4L :P
    sorry, nie chcę być tendencyjny, ale jak juz napisałeś to spytam...
    jak do reporterki ma się fakt, że wspomniany przez Ciebie obiektyw jest de facto dosyć ciemny. Fotki z czasami w gramicach 1/30 w reporterce nie zawsze sie sprawdzają, a jak będzie naprawdę ciemno, to pozostaje tylko popatrzeć :wink: No bo chyba Iso sobie nie podniesiesz
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Panowie przeciez ILFORD pada - jedynie co jeszcze im przynosi zyski to papiery do wydrukow atramentowych tudziez tworzenie studiów ILFORD przy laboratoriach fotograficznych (gdzie mozna wywolac zakupic wydrukowac na materialach ILFORD)
    Sadze ze na utrzymanie calej lini technologicznej negatywow cz-b do wolania w koreksach bedzie mogl pozwolic sobie potentat takim jakim jest KODAK, FUJI Tylko patrzec jak na przestrzeni kilku latek duza firma wchlonie ILFORDA
    Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tequil
    Sadze ze na utrzymanie calej lini technologicznej negatywow cz-b do wolania w koreksach bedzie mogl pozwolic sobie potentat takim jakim jest KODAK, FUJI
    Nie rozumiem. Albo linia jest zyskowna, albo nie. Jeśli nie, to wchłonięta też nie będzie. Zazwyczaj duże firmy mają większe koszty produkcji, więc wątpliwe, żeby miały lepszą opłacalność.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Trochę przesadzasz. EF 16-35/2.8L daje Ci po 'scropowaniu' ok. 25 mm, a to jest już nieźle.
    widac ze reporterki nie uprawiasz ale to nic w sumie kazdy potrzebuje innego sprzetu.. i dlatego rynek jest tak zroznicowany

A ja 'wolę' 10D i Sigmę 15-30
    uzywalem - kiepsko oceniam to szklo.. szkoda.. bo ogniskowa dolna fajna bardzo
    ale gorna z kolei nie - 30mm to takie czort-wie-co... malo poreczne... ;-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja 'wolę' 10D i Sigmę 15-30
    uzywalem - kiepsko oceniam to szklo.. szkoda.. bo ogniskowa dolna fajna bardzo
    ale gorna z kolei nie - 30mm to takie czort-wie-co... malo poreczne... ;-)
    Jest jeszcze jakas Sigma 12-24 i jakis EF-S 10-22 ... oba rownie kiepsko oceniane jak nie gorzej

Co do pytania czy F4 do reporterki nie za ciemne to ja uwazam ze zdecydowanie nie za ciemne. Czas 1/30 przy 17mm to calkiem dobry czas :P

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

widac ze reporterki nie uprawiasz ale to nic
    Sprecyzuj co to znaczy 'uprawiasz'? Czy masz na myśli zawodowe uprawianie fotografii, kiedy jest ona jedynym źródłem dochodów? Jeśli tak, to jestem pewien, że na tym forum są tylko i wyłącznie 100% amatorzy :wink: Jeśli natomiast mówimy o amatorskim uprawianiu fotografii, to, potrafię nawet w razie czego przed sądem udowodnić że zajmowałem całkiem niezłe miejsca w konkursach fotografii reportażowej, kiedy jak to mówią, Ty koszulę w zębach jeszcze nosiłeś. Toteż Twój argument jest co najmniej nietrafiony. Nie mówiąc wreszcie i o tym, że klasycy reportażu, którzy dla nas wszystkich tu obecnych moga być niedościgłym wzorem, najczęściej używali tylko i wyłącarznie 50 mm! A i obecnie Leica z dwoma, góra trzema obiektywami, jest przez wielu mistrzów reportażu stosowana.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Będzie wojna ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Spontan
    Będzie wojna ;-)
    Nie mam takich intencji, ale i nie pozwolę sobie w kaszę dmuchać

Coś już napisał
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

nie ma co wojować , kazdy z nas ma swoj pogląd na potrzebną optyke ale i nie kazdy moze sobie pozwolic na obiektywy ktorych "potrzebuje" albo uważa że potrzebuje , szczegolnie jezeli nie zarabia na fotografii.
    mam w zakladzie dobry expres do kawy ( szwajcarska "Jura" - Muflon powinien go znać 8) ) wiec czesto przychodzą pokawić i pogadac reporterzy z lubelskich gazet. ci od nikona w tej chwili maja 18-70(amatorski ) lub 17-35 i 80-200 , ci od canona 17-40 albo 16-35 i 70-200 , wszyscy pracują dslr.[/b]
    ja reporterki ulicznej juz nie uprawiam wiec i szeroki i tele mam f4 i to mi najczesciej wystarcza (a jak nie to pozyczam 2,8 ) ale zgadzam się z tymi co uwazają ze 25 czy 28 na dole to na ulice za malo
    Pozdrawiam,
    Krzysiek
    EOS 1,5 GTD + EF 10-780/1,2 L+ SPIDLAJT 747 EX

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów