Podbnie jak Tomasz G. o sony wypowiem sie, ze HP to zlo i wogole SUX![]()
Podbnie jak Tomasz G. o sony wypowiem sie, ze HP to zlo i wogole SUX![]()
...
model nx7400 3500brutto za tego konfiga z gory, jedynie co nie pasuje do niego to grafika ale graczem juz nie jestem
co do jakosci .... nie robie rabanu ale wszystko zalezy od modelu i lini, stare modele Della bardzo mi sie podobaja a tych nowych srebrnych nie wziolbym do reki, HP obecnie w segmencie nawet low end robi naprawde solidna robote.
Dzięki za info.Zamieszczone przez emisiaczek
Sam myślę o tym notebooku dlatego, że ma matrycę WVA (a nie jakieś nędzne TN jak cała reszta w tym przedziale cenowym). Co prawda jest to matryca BRIGHT, ale teraz chyba większość ma takie, trzeba to jakoś przeboleć.
DSLRs & lenses
Mysle ze userom appla wszytsko jedno im nizsze ceny tym lepiej im wiecej userow tez lepiej. Problemem appla jest lekkie tandeciarstwo typu piszczacy wentylator macbook pro, piszczaca obudowa ... podobno okolo 5-15% ich sprzetu jest wadliwa juz na poziomie fabrykiJedyne co to niezaprzeczalnie przkuwajacy wzrok to design
za to pececiarskie notebooki i kompy skladane w mediamarkt sa super mega zarabiste![]()
Te z media moze i nie, ale te ktore kosztuja tyle co aplowskie wynalazki (a wlasciwie te ktore sie do tych cen zblizaja, bo aple to sie ceni jak za nie wiadomo co) juz niestety sa troche lepsze.
...
A nie uwazasz, ze Apple zrobil wreszcie to, na co wszyscy czekali? Mianowicie kupujesz kompa i mozesz sobie zainstalowac 2 systemy - do wyboru 8)Zamieszczone przez KuchateK
Napewno zaden makowiec ;-) nie czekal na na to zeby miec winde w soim kompie, jak rowniez zaden windziarz nie czekal na to zeby zaplacic 2x tyle za swoj sprzet ;-)Zamieszczone przez Pikczer
A wlasnie, ze nieZamieszczone przez Jac
![]()
Wielu makowcow zainstaluje/zasinstalowalo sobie jako drugi system winde za pomoca bootcampa czy tez palpallarels aby moc pograc sobie w ulubione gry (nie oszukujmy sie, na maca ich nie ma) czy tez skorzystac ze zla koniecznego jakim sa jakies wydziwnione windowsowe programy. Co prawda wiecej z tym problemow niz pozytku ale da sie
Gorzej z PC. Tam OS X'a tak latwo nie zainstalujesz, szczegolnie gdy zalezy Ci na legalnym sofcie (ponoc leopard bedzie mial lepsze zabezpieczenia pod tym wzgledem). Co do cen. Wcale nie sa 2x wyzsze. Ceny mac'ow sa na poziomie markowych pecetow jak dell i ajbiem. Nie porownuj cen do tajwanskich wynalazkow jakimi sa makretowe blaszaki i laptoty actina czy tez inne satelajty
I tym sposobem powstal watek o wyzszosci Swiat Bozego Narodzenia nad Wielkanoca![]()
Jedna mysl mnie ciagle dopada ... Takie macie wszystko super a bez windy nadal sie obejsc nie mozecieZamieszczone przez DoMiNiQuE
Wymien choc jedno skuteczne zabezpieczenie softu przed zainstalowaniem...Zamieszczone przez DoMiNiQuE
No wlasnie
Satelajty (te od toszibow) stoja wyzej jakosciowo jak delle. Cenowo tezZamieszczone przez DoMiNiQuE
Dell ostatnio w wielu miejscach (doslownie mowiac) zszedl na psy. Ale cenowo nie da sie go dogonic.
Poza tym ile czasu nie sa drozsze? Dwa czy trzy miesiace? Bo dopiero po wprowadzeniu inteli do kompow zaczely ceny miec normalniejszy poziom... Jak pisalem. Trudno by bylo wytlumaczyc klientom czemu to samo w delu kosztuje 3x mniej, wiec cena spadla
Dokladnie jak napisalem wyzejZamieszczone przez DoMiNiQuE
![]()
![]()
Mam dziwne przeczucie, ze z tym tak samo bedzie jak z wykresami dell vs g5 od apla, ktore dokladnie odwrotnie przekladaly sie na rzeczywistosc.Zamieszczone przez Jerry99
...