Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 83

Wątek: Co nowego i co dalej u Apple (macpro)?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

KuchateK, zacznij pisac krotsze posty bo ciezko sie odpowiada
    Marketing Appla wyglada tak: chcesz miec ladny, wydajny , niezawodny , komputer z OS X'em na pokladzie? Kup Mac'a Oczywiscie mozna zainstalowac nielegalnie skrakowane wersje OS X na pecetach ...ale skoro jest to nielegalne to nie bedziemy kontynuowac tego tematu

Mowisz, ze ceny sa wysokie? A gdzie tam Niedawno sprawdzalem. Za della w podobnej konfiguracji co MacBook PRO trzeba zaplacic dokladnie tyle samo jak nie wiecej. Nowy MacPro kosztuje ok 2500$ w podstawowej konfiguracji (G5 byly drozsze) Duzo? Nie wydaje mi sie. Pomysl ile kosztuje taki wypasiony pecet na Xeonach. A wszystko to ladnie 'zapakowane' z super systemem, ktorego pececiarze moga jedynie pozazdroscic
    Ostatnio edytowane przez DoMiNiQuE ; 08-08-2006 o 19:53

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE
    KuchateK, zacznij pisac krotsze posty bo ciezko sie odpowiada
    Najlepiej po kawalku

Mowisz, ze ceny sa wysokie? A gdzie tam
    Pisalem to bez zadnych informacji o cenach. Poczekam jeszcze troche i porownam z pewnoscia

Hmm... Zobaczymy jak sie beda ksztaltowac ceny. Gie piatki mialy ta wade, ze za moc oferowana wychodzily jednak troche drozej w porownaniu do pecetow. Tyle ze marketing apla mial fajne wykresy, to mozna bylo miec iluzje ze jest inaczej. Jesli przestana sie na tym slizgac i beda sie cenic podobnie jak konkurencja to inna calkiem bajka.

Marketing Appla wyglada tak: chcesz miec ladny, wydajny , niezawodny , komputer z OS X'em na pokladzie? Kup Mac'a
    A potem ajpoda, makbuka, airporta i pare innych dodatkow w oblesnie niepraktycznym bialym kolorze (no wiem, wiem, czarne juz tez teraz robia ).
    ...

Uzależniony

Domyślnie

Przejzalem topic .... i nie zgadzam sie z calym obrazem appla

Gdybym mieszkal w USA kupilbym macbooka bez zastanowienia, wersje nie pro ale zwyklego macbooka ... na www jest cena zaczyna sie od 1100$ czyli jakies 3000pln TANIO jak na appla za naprawde pozadna zabawke, z pilotem, kamerka, super os-em, maly, zgrabny, stylowy, procek core duo .... naprawde piekna sprawa za dosc niskie jak na rynek pieniadze

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Prawie odbiegne od tematu

IBM zapowiedzial procesor PPC Big Blue Power6 4-5GHz ...dopiero teraz A taki fajny material na PowerMaca G6 by z tego byl
    http://newsroom.chip.pl/news_174763.html

Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek
    Gdybym mieszkal w USA kupilbym macbooka bez zastanowienia,
    Mieszkam w USA i nie kupil bym makbuka nawet jak by kosztowal 300$

Poblem apla to to, ze delle zaczynaja sie od 600 dolcow, dorzucaja darmowe apgrejdy albo wysylki i reklamuja sie intensywnie przed kazdym rokiem szkolnym. Najczesciej kasa tu decyduje o tym co kupic. A jesli nie, to windziarskie przyzwyczajenie.

Mimo, ze apple intensywnie lozy na kampanie reklamowe, to jednak na 100 reklam jakie sie widzi z ogryzkiem 90 dotyczy ajtunesow, ajpodow albo akcesoriow bose'a do nich.

Jeszcze troche czasu i przecietny amerykanin zapytany co produkuje apple nie bedzie mial bladego pojecia, ze oni robia komputery.

IBM zapowiedzial procesor PPC Big Blue Power6 4-5GHz ...dopiero teraz A taki fajny material na PowerMaca G6 by z tego byl
    http://newsroom.chip.pl/news_174763.html
    Jak tam ktos slusznie w komentarzach zauwazyl, zegar to tylko jeden z czynnikow wplywajacych na wydajnosc procesora. Co z tego ze super hiper numerki (ktore by apple wywiesilo w kazdej reklamie najwieksza mozliwa czcionka) jak procesor kupe z tego czasu bedzie marnowal i ogolna wydajnosc bedzie mizerna.

Nie bez powodu nowe core duo wywodzace sie z pentium M tak swietnie sobie radzi mimo mizernych zegarow. Liczy sie tez jak te megaherce sa wykorzystane.
    ...

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Nie no jasne ale wydaje mi sie, ze w Power6 poprawili cos wiecej niz tylko cyferki przed GHz A moze i nie

Miasto
    USA

Domyślnie

Liczac ostatnie wynalazki IBM'a mam dziwne przeczucie, ze wiele nie poprawili. A nawet jesli beda super hiper, to apple juz ma nowe zabawki i te proce dostac w normalnej maszynie na biurko bedzie niemozliwoscia.
    ...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Mieszkam w USA i nie kupil bym makbuka nawet jak by kosztowal 300$

Poblem apla to to, ze delle zaczynaja sie od 600 dolcow, dorzucaja darmowe apgrejdy albo wysylki i reklamuja sie intensywnie przed kazdym rokiem szkolnym. Najczesciej kasa tu decyduje o tym co kupic. A jesli nie, to windziarskie przyzwyczajenie.

Mimo, ze apple intensywnie lozy na kampanie reklamowe, to jednak na 100 reklam jakie sie widzi z ogryzkiem 90 dotyczy ajtunesow, ajpodow albo akcesoriow bose'a do nich.
    U nas obraz jest inny Dell uchodzi za cud swiata i chyba wciaz kupic go moga normalnie tylko firmy reszta pokatnie przez allegro i prywaciazy z niemiec. Akurat mam lapka Della i dobrze mi z nim ale szukuje sie na core duo i bedzie to chyba HP bo za 3500 dostaje takie cacko:

core duo 1,73 GHz
    80 GB
    1 GB
    15,4 cali 1280x800
    Intel Graphics Media Accelerator 950
    DVD±RW DL (Dual Layer)
    Masa brutto 2,54 kg

niezle jak dla mnie, nie pogral ale cala reszta zadowala

Miasto
    USA

Domyślnie

Podbnie jak Tomasz G. o sony wypowiem sie, ze HP to zlo i wogole SUX
    ...

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek
    U nas obraz jest inny Dell uchodzi za cud swiata i chyba wciaz kupic go moga normalnie tylko firmy reszta pokatnie przez allegro i prywaciazy z niemiec. Akurat mam lapka Della i dobrze mi z nim ale szukuje sie na core duo i bedzie to chyba HP bo za 3500 dostaje takie cacko:

core duo 1,73 GHz
    80 GB
    1 GB
    15,4 cali 1280x800
    Intel Graphics Media Accelerator 950
    DVD±RW DL (Dual Layer)
    Masa brutto 2,54 kg

niezle jak dla mnie, nie pogral ale cala reszta zadowala
    O jakim modelu HP piszesz?
    DSLRs & lenses

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów