Pokaż wyniki od 51 do 60 z 71

Wątek: Nikon obniża ceny!

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    Ta informacja to szczyt niekonkretności. (...)
    Dokładnie miałem takie same odczucia jak piszesz. Mało jak zobaczyłem orginał na stronie Reutersa to miałem wrażenie jakbym czytał inny artykuł!

Cytat Zamieszczone przez Jac
    ale co Canon straci? udzial w % w rynku, bo defacto segment sie rozwija i wszyscy (nawet ci co traca) moga zyskiwac
    W tej chwili (2005) dslr-y to 4% rynku wszystkich cyfrówek, w czasach analogu slr-y to było ok. 10% wszystkich aparatów także biorąc pod uwagę dynamikę wzrostu sprzedaży nawet Ci co stracą - zyskają (na ilości).

Co do Canona to po pierwsze pracują nad małymi matrycami CMOS, prawdopodobnie z myślą o swoich kompaktach (może to być problem dla sony). Po drugie Canon to bardzo duża firma (jeśli chodzi o wartość rynkową - większa od Sony, a jeśli chodzi o osiągane w ostatnich latach wyniki ekonomiczne w stosunku do kosztów własnych - to inna liga) i to raczej Sony może mieć kłopot. Co do Samsunga to póki co mam wrażenie że jeśli chodzi o dslry to nie widać jakoś u nich chęci ekspansji.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-08-2006 o 21:13
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów