Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 71

Wątek: Nikon obniża ceny!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie zapominajcie o trzeciej stronie mocy: Pentaksie. Też szykuje nową lustrankę K10D. Prawdopodobnie korpus będzie uszczelniany, 10 megapikseli, stabilizacja matrcy.

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    troche bez sensu. jesli D80 wejdzie do sklepow dajmy na to w listopadzie (proba realistycznego oszacowania na bazie wczesniejszych "wejsc z impetem" Nikona) to przeciez cos w asortymencie Nikon musi miec w tzw. miedzyczasie. biorac pod uwage nadmiar popytu nad podaza, obnizka cen nie ma w tej sytuacji kompletnie sensu.
    Może nikon po prostu źle oszacował popytu. Rozpoczął zapełnianie magazynów d80 żeby go w listopadzie zacząć sprzedawać a wolne linie produkcyjne nie nadążają z produkcja d50 i d200 bo ten ostatni to dobra puszka która się dobrze sprzedaje. Dużo ludzi kupuje aparat przed wakacjami żeby mieć nową zabawkę na wyjazd i z tego powodu magazyny są puste a obniżka cen to plotka. Przecież obniżka ceny w momencie kiedy popyt przewyższa podaż jest kompletnie bez sensu z ekonomicznego punktu widzenia.

Ewentualnie nikon boi się że a100 może trochę odebrać klientów na d200 wiec robiąc obniżkę ceny d50 przygotowuje pole do obniżki d200? Zapowiada obniżki już teraz żeby ludzie nie kupili a100 i poczekali na tańszego d50 i d200

A 5D canona dalej drogie
    Ostatnio edytowane przez czeczot ; 07-08-2006 o 23:31

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    hmm....ale zaraz! jest coś takiego jak fuji s3 pro
    Ktore nie tylko nie ma uszczelek ale nawet nie jest metalowe

Przychodzi mi tu na mysl "zamienil stryjek siekierke na kijek"

P.S. Link w twojej sygnaturce ma malo dzialajaca postac:
    http://<font%20color="red">www.photograph.pl</font>
    ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez świstasiek
    Nie zapominajcie o trzeciej stronie mocy: Pentaksie. Też szykuje nową lustrankę K10D. Prawdopodobnie korpus będzie uszczelniany, 10 megapikseli, stabilizacja matrcy.
    i duzy, jasny wizjer, plus mozliwosc zapiecia M42 z ostrzeniem na nieskonczonosc...

tez bardzo fajna propozycja.

i gdyby jeszcze polski dystrybutor Pentaksa nie mial tak totalnie wszystkiego w ...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    (...)i duzy, jasny wizjer, plus mozliwosc zapiecia M42 z ostrzeniem na nieskonczonosc...

tez bardzo fajna propozycja.(...)
    Propozycja fajna ale pentax to obecnie zupełnie niszowa firma. Ciekawsze jest jak zareaguje sony, dopóki nikon nie wejdzie z D80 /na rynek/ to nie sądzę żeby ceny specjalnie jechały w dół. Sony raczej nie jest firmą która konkuruje ceną.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

pantau
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Ciekawsze jest jak zareaguje sony, dopóki nikon nie wejdzie z D80 /na rynek/ to nie sądzę żeby ceny specjalnie jechały w dół. Sony raczej nie jest firmą która konkuruje ceną.
    Pytanie, czy Sony przetrwa te walke na megapiksele i cene w segmencie amatorskim i czy jej dzial foto nie skonczy jak Konica Minolta.

Biorac pod uwage, ze ma na razie tylko jeden, mocno plastikowy model, z ISO uzywalnym tylko do 400, bardzo glosnym lustrem, powolnym AFem, fatalnym kitem, obiektywami bez silniczkow, slaba ergonomia...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Propozycja fajna ale pentax to obecnie zupełnie niszowa firma.
    w Polsce na pewno. co niejako wynika z tej trzeciej uwagi, ktora napisalem.
    w Niemczech Pentax stoi wyraznie lepiej.

przy czym akurat niszowosc mi nie przeszkadza. jesli mam dobry korpus i zestaw potrzebnych szkiel, to napis na obudowie jest jedna rybka...

inna sprawa, ze wiedzac, ze wsrod uzytkownikow na swiecie jest jeszcze troche szklarni tego producenta w zasadzie nie balbym sie jakos specjalnie zostania na lodzie. przyroda nie znosi prozni, i gdyby kiedys Pentax zwinal interes (calkiem mozliwe, choc jeszcze nie teraz), to ktos fizycznie sie znajdzie kto zrobi cyfrowe body pod te szkla lub po prostu umozliwi ich wykorzystanie gdzies indziej. no bo jak leza pieniadze do wziecia na ulicy, to znajdzie sie ktos, kto sie po nie schyli.

Cytat Zamieszczone przez pantau
    Biorac pod uwage, ze ma na razie tylko jeden, mocno plastikowy model, z ISO uzywalnym tylko do 400, bardzo glosnym lustrem, powolnym AFem, fatalnym kitem, obiektywami bez silniczkow, slaba ergonomia...
    za to z Anti-Shakiem, swietna cena do mozliwosci, matryca o magicznej cyferce 10 przy "Mpix"... a co do ergonomii to mocno bym sie klocil. body Minolty uzywa sie bardzo wygodnie, a Alfa to na zywca przeniesione ergo Minolty.

zalezy do czego potrzebujesz aparat. Alfa to nie jest propozycja dla reporterow. ale juz dla niedzielnych pstrykaczy, czy chocby dla amatorow fotografii jest to zupelnie niezla propozycja...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 08-08-2006 o 00:46
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pantau
    Pytanie, czy Sony przetrwa te walke na megapiksele i cene w segmencie amatorskim i czy jej dzial foto nie skonczy jak Konica Minolta.

Wiesz po pierwsze to chyba nie jest aż tak źle, a po drugie Sony to dość spora "firemka" i myślę, że długo jeszcze mogą dokładać do interesu. W Japonii np. sprzedaż alfy rośnie błyskawicznie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

W Japonii np. sprzedaż alfy rośnie błyskawicznie.
    Trudno, żeby była ujemna
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Trudno, żeby była ujemna
    "blyskawicznie" czesto tlumaczy sie po ludzku jako "eksponencjalnie". a tutaj z ujemnymi wartosciami nie bangla tak czy siak. no nie da sie, chocby skaly sr...ly

EDIT: chociaz w sumie... jakby przejsc w cialo liczb urojonych, to powinno sie dac. ale ten model zdaje sie nie do konca przystaje do rzeczywistosci...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 08-08-2006 o 00:54
    www albo tez flickr

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów