Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 71

Wątek: Nikon obniża ceny!

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    W ciagu kilku ostatnich miesiecy lustrzanek (tych najbardziej amatorskich) Nikona sprzedalo nam sie duuuuzo wiecej niz Canona. Srednio na 10 Nikonow sprzedaja sie jakies 3-4 Canony.

Jezeli Canon nie zmieni obudowy w kolejnym modelu, to tendencja bedzie taka sama..
    heheh, dobry sprzedawca sprzeda to, co sam chce a nie to, co jest dobre - dobrze pamietam Twoje zachwyty nad Nikonem wiec sie nie dziwie, ze sprzedajesz Nikony.

mowie to jako ,,kolega'' po fachu - pracujac w sklepie z kompami sprzedawalem to co JA chcialem, a nie to, po co klient przyszedl...
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    mowie to jako ,,kolega'' po fachu - pracujac w sklepie z kompami sprzedawalem to co JA chcialem, a nie to, po co klient przyszedl...
    To dlatego sprzedałeś mi tego badziewnego soniacza?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Il fuoco
    jeśli tak to ja się przesiadam na D200...
    Zdrajca!

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    chyba, ze to oznacza otwarte przyznanie sie Nikona, ze po raz kolejny prezentuje "papierowy" aparat, a do sprzedazy trafia to pol roku pozniej
    A pamietasz zeby ostatnio bylo inaczej z ktoras z puszek Nikona?
    ...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    Jezeli Canon nie zmieni obudowy w kolejnym modelu, to tendencja bedzie taka sama..
    Chyba, że
    http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=ar...a&aid=42297442

;-)
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    niech mi to ktos przelozy na polski, bo nie fersztejen.
    to kto na kogo napadl? wojskowi na rezerwistow?
    www albo tez flickr

Bywalec

Domyślnie

to kto na kogo napadl? wojskowi na rezerwistow?
    Jak to w piosence: "fani muzyki zwarli szyki przeciw gluchym jak pien" ;-)

Uzależniony

Domyślnie

Moze my tez wysmazymy jakis lewy pdf i puscimy na dpreview, bedzie smiesznie a ludziki jak oszlale beda sie podniecac ...

Na rynku aparatow jest jedna niescislosc prawa popytu i podazy, nie wazne ile bedzie nikon chcial za swoje body my i tak chcemy mniec canona, nie raz juz byly obnizki d50 tak ze kosztowal jak pamietam 2200, natomiast obnizek canona w "odwecie" raczej nie ma ... sa male kroczki zwiazane z zyciem produktu.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

czegos tu nie rozumiem?

jesli to jest strategia sprzedazy obowiazujaca do wrzesnia, to gdzie jest D80???
    Podobno w stanach ma być dostępny właśnie od 1 września. Może to takie przygotowanie pola.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Podobno w stanach ma być dostępny właśnie od 1 września. Może to takie przygotowanie pola.
    no ale tam pisze September 8

krotki quiz:
    ----
    Nikon
    1) nie wie kiedy D80 bedzie w sprzedazy
    2) nie ma pojecia kiedy D80 bedzie w sprzedazy
    3) ma w d... kiedy D80 bedzie w sprzedazy
    ----

a tak serio, to oni sobie jaja robia. Canon jak oglasza nowy model to najpozniej tydzien po mozna aparat kupic w sklepie. Nikon robi mnostwo szumu marketingowego wokol tzw. "wprowadzenia nowego modelu", a sprzet pojawia sie fizycznie miesiac pozniej i to na talony/bony/przedplaty/... . a w normalnym handlu 3 miesiace pozniej...

troche o jednak zenujace. fajny sprzet, ale firma sobie mocno olewa klientow i uzytkownikow...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

krotki quiz:
    ----
    Nikon
    1) nie wie kiedy D80 bedzie w sprzedazy
    2) nie ma pojecia kiedy D80 bedzie w sprzedazy
    3) ma w d... kiedy D80 bedzie w sprzedazy
    ----

a tak serio, to oni sobie jaja robia. Canon jak oglasza nowy model to najpozniej tydzien po mozna aparat kupic w sklepie. Nikon robi mnostwo szumu marketingowego wokol tzw. "wprowadzenia nowego modelu", a sprzet pojawia sie fizycznie miesiac pozniej i to na talony/bony/przedplaty/... . a w normalnym handlu 3 miesiace pozniej...

troche o jednak zenujace. fajny sprzet, ale firma sobie mocno olewa klientow i uzytkownikow...
    Zresztą to dotyczy też sprzętu który jest w sprzedaży. Jak można sobie pozwolić żeby najlepiej sprzedający się model (D50) był niedostępny. To samo z 18-200 VR! Tłumaczenie że jest zbyt duży popyt, a oni się tego nie spodziewali jest śmieszne. Ciekawe ilu klientów przeszło do konkurencji z tego powodu. Ja osobiście znam dwóch, chyba nawet nie muszę dodawać której firmy sprzęt kupili bo akurat był w sklepie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów