Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 71

Wątek: Nikon obniża ceny!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Nikon obniża ceny!

Jeśli TO prawda to się niezła wojenka szykuje!
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Generalnie coś się czuje, że jesienią obudzimy się w innym świecie. No i dobrze, będzie weselej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Muszyna

Domyślnie

jeśli tak to ja się przesiadam na D200...
    | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Poczekamy i zobaczymy. Myślę, że NIKON może paść ofiarą nieprzemyślanej strategii. Wypuszcza D80, która pewnie będzie wewnętrznie konkurował z D200. Poza tym być może, że mają kłopoty ze sprzedażą i próbują zawalczyć niższą ceną. To wszystko to spekulacje a być może, wiedzą co Canon za chwilę wypuści a spekulacji na ten temat było sporo.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

...gdyby tak 5d kosztował 50% mniej
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxbmx
    ...gdyby tak 5d kosztował 50% mniej
    Przy braku konkurencji to niestety raczej mało prawdopodobne. Ja myślę że te obniżki u nikona to raczej wpłyną na segment amatorski i semi pro. Góra się niestety nie ruszy.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

W ciagu kilku ostatnich miesiecy lustrzanek (tych najbardziej amatorskich) Nikona sprzedalo nam sie duuuuzo wiecej niz Canona. Srednio na 10 Nikonow sprzedaja sie jakies 3-4 Canony.

Jezeli Canon nie zmieni obudowy w kolejnym modelu, to tendencja bedzie taka sama..

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Jeśli nikon obniży ceny to canon będzie zmuszony do kontrataku

Tylko czekam na 5d w cenie ok. 7k
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

czegos tu nie rozumiem?

jesli to jest strategia sprzedazy obowiazujaca do wrzesnia, to gdzie jest D80???

chyba, ze to oznacza otwarte przyznanie sie Nikona, ze po raz kolejny prezentuje "papierowy" aparat, a do sprzedazy trafia to pol roku pozniej
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    W ciagu kilku ostatnich miesiecy lustrzanek (tych najbardziej amatorskich) Nikona sprzedalo nam sie duuuuzo wiecej niz Canona. Srednio na 10 Nikonow sprzedaja sie jakies 3-4 Canony.

Jezeli Canon nie zmieni obudowy w kolejnym modelu, to tendencja bedzie taka sama..
    Wiesz ale to u nas, bo jak zobaczyć sprzedaż w innych krajach to 350 się świetnie sprzedaje. W końcu to taki kompakt z wymiennymi obiektywami jak to nazwali na jednym z forum w stanach.
    Kapitan Wagner

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów