Jeśli TO prawda to się niezła wojenka szykuje!
Jeśli TO prawda to się niezła wojenka szykuje!
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Generalnie coś się czuje, że jesienią obudzimy się w innym świecie. No i dobrze, będzie weselej.
jeśli tak to ja się przesiadam na D200...
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |
Poczekamy i zobaczymy. Myślę, że NIKON może paść ofiarą nieprzemyślanej strategii. Wypuszcza D80, która pewnie będzie wewnętrznie konkurował z D200. Poza tym być może, że mają kłopoty ze sprzedażą i próbują zawalczyć niższą ceną. To wszystko to spekulacje a być może, wiedzą co Canon za chwilę wypuści a spekulacji na ten temat było sporo.
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
...gdyby tak 5d kosztował 50% mniej![]()
Moje zdjęcia
RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)
Przy braku konkurencji to niestety raczej mało prawdopodobne. Ja myślę że te obniżki u nikona to raczej wpłyną na segment amatorski i semi pro. Góra się niestety nie ruszy.Zamieszczone przez maxbmx
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
W ciagu kilku ostatnich miesiecy lustrzanek (tych najbardziej amatorskich) Nikona sprzedalo nam sie duuuuzo wiecej niz Canona. Srednio na 10 Nikonow sprzedaja sie jakies 3-4 Canony.
Jezeli Canon nie zmieni obudowy w kolejnym modelu, to tendencja bedzie taka sama..![]()
Jeśli nikon obniży ceny to canon będzie zmuszony do kontrataku![]()
Tylko czekam na 5d w cenie ok. 7k![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Wiesz ale to u nas, bo jak zobaczyć sprzedaż w innych krajach to 350 się świetnie sprzedaje. W końcu to taki kompakt z wymiennymi obiektywami jak to nazwali na jednym z forum w stanach.Zamieszczone przez Czacha
Kapitan Wagner