Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Canon EOS EU / USA czy się różnią?

Mieszany widok

Bywalec Awatar toma20D
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Sprawdzałem temat u zrodla -USA mozna spokojnie kupic 3-letnią gwarancję międzynarodową firmy Mac , koszt ok 100$ bez problemów honorowana w Europie...chyba że Polska jest wyjątkiem .
    pozdrawiam

Tomasz

Canon 1D Mark IV, Canon 1DsMark III , i trochę szkiełek L Gitzo 5541LS

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toma20D Zobacz posta
    Sprawdzałem temat u zrodla -USA mozna spokojnie kupic 3-letnią gwarancję międzynarodową firmy Mac , koszt ok 100$ bez problemów honorowana w Europie...chyba że Polska jest wyjątkiem .
    Jak ja sie kiedys dowiadywalem (nie pamietam co, gdzie, ot gdzies na foru byl watek tego wlasnie typu) to "gwarancja miedzynarodowa" wygladala tak ze z kazdego kraju swiata mogles im wyslac, na ich koszt, sprzet do naprawy... a nie w swoim lokalnym czy innym pobliskim serwisie naprawiac na podstawie swistka sklepowego a nie producenta.
    To oczywiscie oznacza pewien komfort gwarancji ale jednak czas oczekiwania i ryzyko uszkodzenia w czasie przesylki... naprawde sa tego warte? Tych kilkunastu procent roznicy w cenie? Wg mnie - w co najdrozszych szklach klasy L, ktore sa recznie skladane i maja minimalna szanse zepsucia sie - warto zaryzykowac.
    W przypadku puszek narazonych na zabrudzenia (czesto fabryczne paprochy), FF/BF, hot/dead piksele - nie warto pchac sie nawet w "prawie miedzynarodowa" gwarancje z USA.

Dopiero zaczyna Awatar Woodart
    Miasto
    Chicago

Domyślnie

Daja numery w nazwie dla Europy ze wzgledu na wielosc jezykow.
    rebel xt + kit;C 28-105 1:3,5,4,5 usmII;C 100-300 1:4,5-5,6; kenko pierścienie pośrednie; 420ex; sherpa 600; Tyskie 0,5l

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów