Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Canon 30D+Tamron 17-50= error99

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krist0
    Mam jeszcze jedno pytanie:
    czy ten blad moze miec zwiazek z lampa blyskowa?
    Pewnie może. Error 99 to znaczy każdy błąd inny niż pozostałe. I gdy kombinowałem sobie z przedłużeniem off-shoe cord i miałem mały niekontakt to AFAIR error 99 wyskoczył.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Uzależniony

Domyślnie

Cyknalem tym obiektywem jakies 1500-2000 fotek w ciagu ostatniego miesiaca bez najmniejszych problemow...
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

cooper
    Guest

Domyślnie

doradzcie prosze ,jutro mam mozliwosc przetestowania tamrona 17-50, cykne kilka fotek w wybranym egzemplarzu i spokojnie pojde do domu aby obejrzec fotki (potestuje go na FF i BF, ostrosc, ta szczegolnie wazna przy najmniejszej przyslonie, oraz oczywiscie przy roznych ogniskowych)
    Fotki zrobie w JPEG, i teraz pytanie, zeby wyrobic sobie jak najbardziej obiektywne zdanie na temat ostrosci wybranego obiektywu, jaką ustawic ostrosc w menu aparatu, lub przy jakiej najlepiej testowac ostrosc szkielka.
    Jednak zdecydowalem sie na to szkielko, i mam nadzieje ze sie na nim nie zawiode, ale wolalbym wybrac lepszy egzemplarz niz gorszy.
    licze na was, puszka jak w stopce. Pozdrawiam wszystkich!

EDIT: Nikt nie ma recepty?? ponawiam pytanie- jaką ustawic ostrosc JPEG-a- w menu aparatu, by w miare obiektywnie ocenic jakosc (ostrosc) obiektywu.
    Ostatnio edytowane przez cooper ; 10-08-2006 o 10:37

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

No i problem rozwiazany :-)

Poczytalem troche na forum o kartach pamieci i tak z ciekawosci porobilem pare zdjec na CF (wczesniej mialem MD). Zrobilem ponad 2000 zdjec i nic.... ani jednego bledu...

Ale dzieki za inne rady (m.in. o stykach - wydawaloby sie ze wszystko szczelne a tu troche kurzu) :-)
    Aparat plus parę słoików :smile:

cooper
    Guest

Domyślnie

No to i ja się pochwale, wlasnie dzisiaj kupilem tamrona 17-50 2,8, i powiem ze szkielko wymiata, nawet przy 2,8 mam ostrosc, ze az sie chce fotki ogladac, na razie frajda, testy , pozniej jakis plenerek jak slonce w koncu wyjdzie(moze)
    Pozdrawiam kolegow!

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie

ja mam obiektyw 4-5 miesiecy. bledu 99 nie mialem ale 3-4 razy pojawilo mi sie wartosc przyslony 00 i musialem zredemontowac obiekyw co pomoglo. ale owszem mozeto byc niepokojace, przynajmniej dla mnie bylo..
    R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max

Zablokowany

Domyślnie

pierwsze słyszę o takich objawach

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    ja mam obiektyw 4-5 miesiecy. bledu 99 nie mialem ale 3-4 razy pojawilo mi sie wartosc przyslony 00 i musialem zredemontowac obiekyw co pomoglo. ale owszem mozeto byc niepokojace, przynajmniej dla mnie bylo..
    pewnie styki masz zabrudzone i cos nie łączyło skoro sciągniecie i załozenie ponowne pomagało to znaczy ze obiektyw ponownie łapał łacznosc z puszką innego wytłumaczenia nei widze

a Ty Himi to nigdy problemów nie widziałes z tym obiektywem co innego w przypadku 17-40
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Zablokowany

Domyślnie

ha ha - dopadł mnie - pozdrawiam

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

mój tamron (dzięki Cichy ) - prawie 4000 klatek i ani jednego błędu.
    I am FX

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów