Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Canon 30D+Tamron 17-50= error99

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lubin

Question Canon 30D+Tamron 17-50= error99

Witam

Niedawno kupilem obiektyw Tamrona porobilem troche zdjec i zaczal mi wyskakiwac blad.:sad:

Czy ktos sie juz z tym spotkal przy tym obiektywie?
    Aparat plus parę słoików :smile:

Domyślnie

Witam
    Z moim Tamronem jest to samo Co najmniej raz dziennie musi cos wyskoczyć
    Error to standard – przynajmniej u mnie Czasami jest tez tak ze aparat nie widzi obiektywu wyskakuje przesłona 0 i musze wyciągać bateria Powiem szczerze ze już mam powolutku dość

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

U mnie ten blad az tak czesto nie wyskakuje. Dwa dni temu wyskoczy dwa razy. Od tego czasu nic. A zrobilem wczoraj pare zdjec.

Chce tylko wiedziec czy:
    1. Ktos jeszcze ma takie same problemy z tym obiektywem (czy to tylko z moim jest cos nie tak i musze go reklamowac)?
    2. Moze mozna to jakos usunac?

Dzieki z gory

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krist0
    U mnie ten blad az tak czesto nie wyskakuje. Dwa dni temu wyskoczy dwa razy. Od tego czasu nic. A zrobilem wczoraj pare zdjec.

Chce tylko wiedziec czy:
    1. Ktos jeszcze ma takie same problemy z tym obiektywem (czy to tylko z moim jest cos nie tak i musze go reklamowac)?
    2. Moze mozna to jakos usunac?

Dzieki z gory
    Eeee... jak tylko dwa razy jednego dnia, to czym sie przejmujesz...
    Co prawda na innym tamronie ale raz mi z 4 czy 5 razy error tego samego dnia wyskoczyl - jesli sie nie pojawia cyklicznie, jak u przemekstar, to przymknalbym na to oko. Jak sie pojawi, drugi, trzeci raz, to dopiero bym sie zainteresowal.
    Wydaje mi sie ze 90% z nas zaliczylo 99tke. (a co po niektorzy nawet 4rke i 5tke )
    - Panie Spock, prędkość hiperfokalna !
    - Nie możemy kapitanie, za dużo krążków rozproszenia !

Do galerii nie zapraszam, bo poszła była do /dev/null

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Hm... Ja jej nie zaliczyłem ani razu przy normalnej pracy. Kolekcja obiektywów w stopce. Żaden z nich to nie jest Tamron. Swego czasu miałem Sigmę 18-200, też zero problemów.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

cooper
    Guest

Domyślnie

Hmm, Panowie nie straszcie, własnie mialem zamawiac to szkielko do mojej trzydziestki- a teraz jestem w mega kropce- czyzby faktycznie az taka porazka?
    Moze dotyczy to jakiejs konkretnej partii obiektywow?? Sam nie wiem co mam teraz robic- poczekac?
    co o tym myslicie?
    pozdrawiam!

Domyślnie

w 17-50 jeszcze nie mialem nieprzyjemnosci spotkac takiego errora ale w T 70-300 mam go przy kazdej probie zrobienia zdjecia jezeli obiektyw ustawiony jest mniej wiecej powyzej 200 mm i przyslona ma wieksza wartosc niz max otwor dla danej ogniskowej.

Blad ten pojawia sie gdy przyslona blokuje sie i nie chce przymknac, lub wrocic, tak wiec moze to tego rodzaju problem.

cooper
    Guest

Domyślnie

czyli nie uslysze zdania: "bierz w ciemno" , juz nie raz slyszalem od znajomych co C to C. ale ten tamronik jest ciekawym szklem w ciekawej cenie, czy moze poczekac i wziac 17-40L? Oto jest pytanie, a szkielko potrzebne szybko......
    Chociaz ta L-ka tez nie jest najwyzszych lotow, no i swiatlo...

dylemat.....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Szczerze mówiąc - pierwsze słyszę o błędzie. Może przetrzeć styki w aparacie ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lubin

Domyślnie

Mam jeszcze jedno pytanie:
    czy ten blad moze miec zwiazek z lampa blyskowa?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów