Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 66

Wątek: CO warto kupic za ok 600 zl

Maciej-Slupsk
    Guest

Domyślnie

hm, nie dopisalem, fotografuje nie od wczoraj wiec EOS 300 nie wchodzi w gre. Obecnie uzywam sprzetu cyfrowego, caly system mam tez Canona, ale kilka lat temu focilem Nikonem F65, ktorego chce sprzedac, cos dolozyc i kupic analogowe body by znow robic zdjecia na kliszy. Myslalem o EOS 50, a moze cos z serii 6x. Dzieki za podpowiedzi

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

50e kupisz w idealnym stanie za około 400-450zeta nawet można taniej wyczaic, plus jeszcze Grip 120-170zeta z przyciskiem migawki [paluszki lub bateria 2cr5]. Bardzo duzo jest tu pochwał tego korpusu. sam kupiłem własnie z polecenia i komentarzy z tego forum. Jestem zadowolony jak dla mnie nie ma żadnych bajerów a same przydatne funkcje. włącznie ze współpracą z nowymi lampami. eyecontrola bardzo sie przydaje [zawsze mozesz wyłączyć]. jedyny mankament to korekcja ekspozycji co 0,5eV a nie co 0,33eV ale można się przyzwyczaić. Z lampy w budowanej prawie nie korzystam więc mi nie przeszkadza jej mała wysokość od porpusu.
    Jedyne Co mogę Tobie polecić skoro nie jesteś świeżym amatorem i jakiś czasu już zajmujesz się fotografią.
    Mam używam jestem zadowolony. Mogliby w tą puszkę wmontować matrycę byłby korpus prawie ideał. Uzależniłem się od dźwięku migawki.

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski
    Jedna wizyta na czyszczenie i z bani. A sprzęt klasyczny i dużo lepiej sprawdza się niż 300

a moze EOS 100 ... wydaje mi sie ze jest byt super ...cichym i dokladnym
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Maciej-Slupsk chyba ma większy budżet, 100tki są tanie okolice 100-200zł w dobrym stanie
    tu 2 ciekawe aukcje
    http://www.allegro.pl/item118833410_..._z_gripem.html
    http://www.allegro.pl/item119515914_...ery_pack_.html

moim zdaniem.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Może EOS 10 - mam do sprzedania
    seria oczko wyżej niż 100-50-30
    5fps
    możliwożć naświetlania filmów w podczerwieni
    wbudowany interwalometr

Domyślnie

a 300v widzialem w fotojokerze za jakies 349pln (zdaje sie z z obiektywem)oczywiscie nowka

sam sie rozgladam za analogiem ale poczekam na jakąs okazje ...

pytanie: czy dobrze wyczytalem ze eos50 ma 3 pkt AF? nie przeszkadza taka ilość?
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pst
    pytanie: czy dobrze wyczytalem ze eos50 ma 3 pkt AF? nie przeszkadza taka ilość?
    jesli sie nie przelaczasz na te skrajne to nie przeszkadza
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pst
    a 300v widzialem w fotojokerze za jakies 349pln (zdaje sie z z obiektywem)oczywiscie nowka

sam sie rozgladam za analogiem ale poczekam na jakąs okazje ...

o kolejny argument dla tych co nie lubia Canonowskiego T34 lub jak niektorzy lubia zwac eos 600, ten ubogi aparat ma tylko jeden punkt AF cale szczescie ze te dwa dodatkowe nie przeszkadzaja bo mozna by sie bylo pogubic
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Domyślnie

rozumiem ze troszke sie nabijacie i pewnie wszyscy ostrza centralnym...

ja sobie mysle ze mi by 300v wystarczyl (zaczynam dopiero) a od 300x rozni go tylko migawka 1/2000 vs. 1/4000 i synchro flesha
    reszt wyglada podobnie

aha fps wiekszy ma 300x... o pół

tak btw czy dobrze odczytalem ze obydwa aparaty maja AF w trybie ciaglym (zdaje sie servo? )
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Z tym ostrzeniem centralnym to trzeba uważać. Przy 85mm@1.8 już sobie nie poprzekadrowujesz.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów