Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: 430EX luz

fotoania
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi
    moja droga jotko .... i fotoaniu. luz ten przez fachowców nazywany floooz jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania lampy Canon. luz ten niewluje wszelkiego typu niewłaściwe traktowanie lamby błyskowej i zmniejsza do zera możliwość wyrwania lampy z obudowy a obudowy z sanek (a sanek z aparatu może) nie przejmował bym się tym niezwykle pożądanym loooozem.
    pozdrawiam
    Dziękuję zanussi. Nie mówię, że się nim przejmuję. Gdzie to powiedziałam/napisałam? :-)

Coś już napisał

Domyślnie

Zanussi lepiej nie mów nic o looozie bo naprawdę zacznę się przejmować tym brakiem luzu
    350D + BG-E3 + KIT + CANON 70-200 F/2,8 L + Extender 2x II + SIGMA 17-70 + CANON 50/1,8 II + 580EX + RAYNOX + Helios 44M4 + MC Zenitar 16/2,8 + TK 2M + Valbon CX-540 + CANON POWERSHOT PRO 90 IS + TROCHE LAMP, TEŁ, Jakaś Bigma by się przydała.. CDN.

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Qrde u mnie w 580EX tez jest kawaleczek luzu... wyrzucic przez okno czy wstawic do gablotki i odkurzac co jakis czas? .

A serio - naprawde wam to przeszkadza? Warto tracic nerwy dla az takiego pieszczenia sie sprzetem?
    W sumie tez tak kiedys mialem 8) , ale im wiecej sie foci i ufa sprzetowi, ktory sie posiada niezaleznie od drobinek kurzu, minimalnych luzow czy rysek tym bardziej sie czlowiek uodparnia na takie *******ki .

Vitez - dokladnie tak.... im wiecej robie fotek tym mnie czyszcz matryce, tym mniej jest ona brudna ,,,,, a zmieniam czesto szkla....
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

motyla noga... moja 420EX nie dosc ze przy 75st ma luz, to rowniez przy 60st.

a przy obrocie w poziomie to w zasadzie w kazdym polozeniu "dyga" (lekko, ze lekko, ale mozna wypunktowac)...

radzicie sprzedac, czy probowac z tym zyc? ;-)

Cytat Zamieszczone przez fotoania
    Całe CB... Z całym szacunkiem panowie - nikt nie mówi, że to problem, że to wpływa na jakość zdjęć. jotka zadała zwykłe pytanie. Dostała pare normalnych odpowiedzi, a przyszli do dyskusji inni Użytkownicy i robią z autorki postu idiotkę.
    nie... to nie tak. my po prostu sobie robimy zarty z onanizmu sprzetowego. tak, zeby samych siebie przekonac, ze onanistami wcale nie jestesmy. ani troche
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 07-08-2006 o 10:19
    www albo tez flickr

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów