magnola aktualnie jest pinholem z zoomem ,trzeba tylko pamietac zeby przy przyblizaniu sie z otworkiem blisko negatywu opuscic klape jak przypracy z szerokimobiektywem bo klapa zamykajaca magnole wchodzi w kadrZamieszczone przez adamek
magnola aktualnie jest pinholem z zoomem ,trzeba tylko pamietac zeby przy przyblizaniu sie z otworkiem blisko negatywu opuscic klape jak przypracy z szerokimobiektywem bo klapa zamykajaca magnole wchodzi w kadrZamieszczone przez adamek
Podczas testowanie tej 30'tki na 20D podpielismy ja z Conikiem pod 5D... dla zabawy![]()
Nie robcie tego w domu...![]()
nie nie.. wszystko dzialalo jak nalezy.. poza polem obrazuno ale chcielismy zobaczyc jak to wyglada "na zywo"
![]()
dostaniesz ode mnie przydomek "muza"Zamieszczone przez Czacha
zainspirowales mnie, zeby wpiac Tokine 12-24 do anala. organoleptyczne wrazenie jest takie, ze po odkreceniu do jakichs 19~20mm powinna pokryc pelna klatkea przy 14mm kto wie, czy w cropie 1.3 nie zabangla...
po obejrzeniu mocowan i ostatniej soczewki z ciezkim sercem trzepnalem lustrem. zyjeobiektyw tez.
pewnikiem przy wiekszym polu obrazu te 20mm aberruje jak skurczybyk, ale na Protofo 400 BW nie bedzie tego widactyle ze rogi miekkie, ale mnie to nie boli...
hyhy... chyba mam ultraszeroki kat do anala![]()
Mentory znam tylko z widzenia,nie bawilem sie nimi,magnole sklada siedwoma ruchami i oprocz tego ze jest ciezka to mozna nia robic w terenieZamieszczone przez adamek
Hm! I co?Zamieszczone przez akustyk
![]()
![]()
![]()
30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580
nie no... fajnie byloZamieszczone przez JSK
a co?
![]()
a tak serio - to po prostu widac na czym polega "obiektyw cyfrowy" i ile pola obrazu tak naprawde kryje. w Sigmie 18-125 nie bylo takiej ogniskowej, zeby byla szansa na pokrycie pelnej klatki 35mm. najmniejsze winietowanie bylo przy okolo 50mm, ale to nadal za malo, zeby naswietlic klisze.
dla odmiany w Tokinie 12-24 przy jakichs 18mm mam czysty obraz w celowniku EOS-a 500 - przy 20mm jest realna nadzieja, ze doliczywszy niepelne krycie obrazu w wizjerze, obraz rzucany przez obiektyw pokryje pelna klatke
Fakt,mój bład.Tak czy tak jeśli byłaby mozliwość podpięcia tego szkła do FF to z tą jakością optyczną wyniki byłby jeszcze gorsze.Zamieszczone przez piast9