Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Ostrość zdjęc w ZoomBrowser vs Acdsee

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Delt4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Ostrość zdjęc w ZoomBrowser vs Acdsee

Zastanawia mnie czy ktoś zauważył znaczną różnicę wyswietlanych zdjęć w ZoomBrowser czy tez aplikacjach Cannona np. DPP. Kolory na zdjęciach w aplikacjach Cannona są jakby żywsze oraz znacznie ostrzejsze. W innych przeglądarkach Acdsee czy np w Photoshopie wygląda to jakby był zastosowany filtr blur-ed. Fotki robione ze standartowego kit-a 18-55. Monitor skalibrowany profil sRGB temp 6500K

Domyślnie

dpp ladnie ostrzy i produkuje b.fajne zywe kolory, ale ma wade, wyciaga szumy i nadaje sie do iso 100, 200

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradl
    dpp ladnie ostrzy i produkuje b.fajne zywe kolory, ale ma wade, wyciaga szumy i nadaje sie do iso 100, 200
    Moze wylacz automatyczna korekte ekspozycji to przestanie ci rozjasniac na sile zdjecia a przez to wyciagac szumy?

Domyślnie

Też mam takie wrażenie, ale zastawnawiam się jeszcze nad kwestią samego sposobu wyświetlania obrazów, bo na papierze nie zauważyłem różnicy - może to poprostu kwestia generowania obrazu przez dany program...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slavko
    Też mam takie wrażenie, ale zastawnawiam się jeszcze nad kwestią samego sposobu wyświetlania obrazów, bo na papierze nie zauważyłem różnicy - może to poprostu kwestia generowania obrazu przez dany program...
    Jesli masz roznice w wyswietlaniu na monitorze a efekcie na papierze to skalibruj monitor.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Jesli masz roznice w wyswietlaniu na monitorze a efekcie na papierze to skalibruj monitor.
    Nie to miałem na myśli. Chodzi mi o odbiór ostrości zdjęcia - faktycznie te w ZoomBrowser wydają si być ostrzejsze niż w Photoshopie

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Moze wylacz automatyczna korekte ekspozycji to przestanie ci rozjasniac na sile zdjecia a przez to wyciagac szumy?
    DPP nie ma automatycznej korekcji. Chyba mylisz Vitez DPP z ACR.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    DPP nie ma automatycznej korekcji. Chyba mylisz Vitez DPP z ACR.
    Czyli pewnie ma jakis wbudowane poprawianie fotek jak BreezeBrowser. W breezie mozna to wlaczac/wylaczac (High Quality mode to sie nazywa i tez potrafi wyciagnac szumy czy przeostrzyc). A ze nie siedze teraz w domu to nie mam jak sprawdzic.

Dopiero zaczyna Awatar Delt4
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dla mnie jak oglądam zdjęcia przez cos innego niz ZoomBrowser to mam "mydlo" na ekranie Sharpness w E 350 na maxa ustawione

Uprawnienia umieszczania postów