Wszystkie normalne lampy maja na goracym styku plus, trafic wyjatek jest dosyc trudno. Wszystkie nienormalne dosyc latwo przerobic zmieniajac miejscami dwa przewody![]()
Wszystkie normalne lampy maja na goracym styku plus, trafic wyjatek jest dosyc trudno. Wszystkie nienormalne dosyc latwo przerobic zmieniajac miejscami dwa przewody![]()
...
witam chciałbym kupić lampę do a1. czy może ktoś mi polecić i podać symbol jakiejś
kupiłem niedawno ten aparat i niestety brak było lampy, a robie często fotki na weselach i bez lampy ani rusz. nigdy canona nie miałem w swoich zbiorach i kupiłem go bo kumpel mi polecił jako jedna z lepszych choc starych lusztrzanek
Damianwis:
Powiem Ci tak: na lampach się nie znam, ale mam taką starą książeczkę Canona, w kórej jest napisane co następuje:
Speedlite 188A/166A/011A
These three automatic flash units are great companions for Canon "A" series cameras.
Jeśli chcesz, mogę udostępnić cały opis
A z tego, co się orientuję, do Canona A-1 podłączysz wszystko, co się rusza i ma gorącą stopkę, bądź kabelek synchro. Tylko wtedy musisz parametry ekspozycji ustawiać ręcznie ...
Pozdrawiam i mam nadzieję, że choć trochę pomogłem
Andrzej