Vitez, no dobra OK, :razz:
Biję się w piersi, idę na pielgrzymkę, zaczynam samoumartwienie, pokutę (do wyboru) - musisz zaraz z takim wykładem.

Przyjąłem do wiadomości, przeczytałem, wydrukowałem, ba mało tego, za raz w pierwszych słowach podziękowałem za podpowiedź.

:wink: Swoje lata już mam i nie jedno w życiu robiłem, w kilku forach dyskusyjnych uczestniczyłem, więc mogłeś sobie darować wykład na temat "RTFM", "STFW", wierz mi, nie każdy kto ma mniej niż 2000 postów (na danym forum) jest ignorantem. :rolleyes:

Zastanawiam się czy każdą osobę, która napisze coś w stylu lżejszym, niż śmiertelnie poważnym, a nie jest Ci znana osobiście zostaje uraczona tego typu odpowiedzią?

Natomiast, jeżeli faktycznie odpowiedź, którą napisałeś, była przeznaczona dla mnie, jestem głęboko zobowiązany, chociaż przy personalizacji odpowiedzi powinno się raczej unikać sformułowań typu:

” Nie powininno Cię to urazić. Nie zignorowaliśmy Cię i w ten sposób daliśmy Ci do zrozumienia, że jednak zasłużyłeś na odpowiedź - właśnie ją dostałeś. Powinieneś raczej być wdzięczny za babcine pobłażanie."

Przepraszam my kto? : Król, Moderator, Wannabe?

Strasznie mi przykro, że za raz bierzesz wszystko tak dosłownie i do Siebie: rolleyes:

I jeszcze jeden drobiazg, zawsze mi się wydawało, że fora powstały po to, aby ich użytkownicy dzielili się między sobą: swoimi doświadczeniami, znajomością zagadnień, sprzętu, metod postępowania, etc. A czego się tym czasem dowiedziałem (pozwolę sobie na kolejny cytat):

"Istnieją techniczne środowiska dyskusyjne, w których z powodu źle pojętej superuprzejmości piszącym nie wolno wspominać o błędach znalezionych w cudzych postach - "jeśli nie chcesz pomóc użytkownikowi w tym, o co pyta, to się nie odzywaj". Doświadczeni użytkownicy opuszczą taką grupę, a dyskusje tam zmienią się w bezsensowną paplaninę. Grupa stanie się bezużyteczna jako forum techniczne.

Wyolbrzymiając - albo forum będzie (w ten sposób) milutkie, albo użyteczne. "

Forum powinno być użyteczne , oczywiście zgadzam się z Tobą w 10.000.000%, jednak od forum również (zwłaszcza ogólnie dostępnego) oczekuje się również aby byłu przyjazna dla użytkowników i to nie w sposób jaki za zwyczaj, stosowany jest przy tworzeniu „instrukcji obsługi”.;-)

Pozdrawiam i EOT