Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Jak robicie galerie?

mad3
    Guest

Domyślnie

Ciekaw...jestem czy Arles potrafi zrobić galerię bez strony z miniaturkami. Oczywiście nie chodzi mi o zwykły slideshow. Mają być strzałki i oglądacz ma sam sobie klikać :wink:

Pozdro

mad

Irish
    Guest

Domyślnie galerie

Znam jeszcze dwa programy - photoshop w wersji 7.0 na pewno robi , co do wczesniejszych wersji to nie wiem , oraz Picasa , dosyc fajny programik (posiada super wykonana galerie - timeline) jak narazie poznaje ten program , ma ciekawy desing . To tyle narazie jak cos jeszcze znajde to napisze

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mad3
    Ciekaw...jestem czy Arles potrafi zrobić galerię bez strony z miniaturkami.
    Sciagnij i sam sprawdz - jest darmowy. Po co dywagowac w powietrzu?
    Mi sie nie chce tego sprawdzac - jak bede mial kiedys taka potrzebe to sprawdze.

mad3
    Guest

Domyślnie

boszsz...tylko spytałem, poza tym klepałem z firmowego kompa, gdzie i tak nie mógłbym nic sprawdzić. Myślałem, że dowiem się czegoś przez te kilka godzin.

Pozdro

mad

rataj
    Guest

Domyślnie

Ja robie tak:
    1. Resize zdjec - Photoshop
    2. Kod strony - notepad.exe, to taki program co siedzi w katalogu WINDOWS
    pozdr

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rataj
    2. Kod strony - notepad.exe, to taki program co siedzi w katalogu WINDOWS
    Tez tak kiedys robilem... dopoki ilosc zdjec w niektorych galeriach nie zaczela isc w setki (z kocich wystaw). Setki razy copypaste robic to mi sie odechcialo. No i nie wyobrazam sobie w notepad dodawac text z exifa - kolejny programik *******owaty musialbym instalowac by wyciagac ten tekst, potem wklejac do notepada... uhhh, duzo roboty 8)

rataj
    Guest

Domyślnie

Probowales php? To bardzo ulatwia zycie i atomatyzyje prace reczne wklejanie moze zabic przy takiej ilosci zdjec

Irish
    Guest

Domyślnie

Flash mx 2004 tez robi galerie jeszcze nie wyprobowalem , ale jak tylko cos zrobie to dam znac

Początki nałogu Awatar krwisty
    Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

Ja osobiscie do galerii preferuje cos dynamicznego w php - miniaturki generuja mi sie samoistnie, tekst z exifow rowniez . Wystarczy zatem wrzucic zdjecia np po ftp (i rzecz jasna miec obsluge php na serwerze). Do tego polecam galerie MiG, ktora ma naprawde ogromne mozliwosci konfiguracji, oraz co aktualnie uzywam, chociaz jest w fazie beta galerie kumpla - probka galerii dostepna pod miasto.org. Gdyby ktos potrzebowal tej drugiej zrodlo, prosze dac znac.
    Martin Gorczakowski

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Odgrzebię trochę temat tworzenia galerii. Czy Arles umożliwia wstawianie wybranych informacji z Exifa pod zdjęciem? Szukałem wczoraj ze 2h i niestety nic takiego nie rzuciło mi się w oczy (informację z Exifa widziałem tylko w 'Viewerze').
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów