Cytat Zamieszczone przez crater
Niechce zebyscie sie napinali, dzieki za konstruktywna krytyke.Napewno wezme ja sobie do serca.Pragne tylko przypomniec ze to wszystko co robie i jest zwiazane z fotografia to dla mnie kompletna nowosc i po czesci troche zabawa.Nie chodzi moze o to ze niepodchodze do tego powaznie, ale raczej sa to proby.Jak by niebylo jesli chodzi o fotografie jestem amatorem...

Byla tez taka umowa z modelka, ze razaem wybierzemy fotki.A reszty pokazywac nie bede.Nie jestem zadowolony z tego co wybrala, bo uwazam ze jest kilka lepszych.Do przejzenia reszty fotke zapraszam tutaj http://www.1mind.nl/gallery/aneta
No nie wiem, np. DSC_9423-01.jpg może pomyśł o lekkim doświetleniu twarzy w takich razech (albo popracuj w PS) modelka wygląda jak by była po conajmniej 2 nieprzespanych nocach (podkrążone oczy) bardzo niekarzystnie ją pokazałeś

DSC_9415-01.jpg chyba po pierwsze ciut za duzo góry na zdjęciu i chyba ciut za szerokie ujęcie (lepiej było bardziej przybliżyć modelkę)

DSC_9361-01.jpg ustawiełeś modelkę w bardzo niedobrej pozycji, robiąc zdjęcie od dołu pod dość dużym kątem spowodowałes, że modelka straciła proporcje i wygląda jak by miała 20 kg więcej. Pamietaj, że w 80% przypadków białe rzeczy(ubrania) powodują "pogrubianie" modelki

DSC_9358-01.jpg chciałeś pokazać murek?.... bo modelka stanowi tylko tło, ponadto popracuj ciu ze światłem - zobacz jaki nieładny cień na szyi Anety

DSC_9351-01.jpg łoooooooooooooo Jezuuuuuuuuuu same balustrady na tym zdjęciu

DSC_9339-01.jpg - nie wiem czy to zamierzone, czy tak poprostu się zrobiło, ale tak przekosiłeś zdjęcie, że za chwilkę modelka się przewrócino

DSC_9326-01.jpg, DSC_9320-01.jpg po jakiego ta gałążka z lewej strony - za nim zrobisz zdjęcie popatrz w wizjer, poszukaj kadru tak trochę na pałę strzeliłeś - miałeś czas to nie reporterka nie musisz sie śpieszyć

DSC_9299-01.jpg po jakiego obciąłeś stopy modelce a tak pięknie pokazałeś gałęzie nad nią

DSC_9242-01.jpg - nogi szanowny pan i trawę przepalił na maxa - nawet w B&W bardzo widać

DSC_9242-01.jpg - jak trochę wyżej - uważaj co masz w kadrze, źdźbła trawy na nodze, piersiach modelki, poza tym ostrość Ci wysiadła, podejżewam, że przez tą trawę AF nieco się zgubił

To tak moim skromnym widzimisię, w 100% zgadzam się z Iczkiem - czytać, czytać, oglądać, podgladać i uczyć się, dużo się uczyć