Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: Jak zabrac sie do sesji fotograficznej z modelka??

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

IHMO slabe
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    Radzę przemyśleć następnym razem jak ustawiać modelkę :-)
    Cytat Zamieszczone przez crater
    I tak naprzyklad, modelka na poczatku sesji byla bardzo spieta, ale po pol godzinie "pstrykania" przyzywczaila sie do odglosu migawki i nie bylo to juz bezwiedne czekanie na moje polecenia tylko stala sie sama kreatywna. Byla to bardzo dla mnie zaskakujaca sytuacja, gdyz zmieniajac miejsce niezdarzylem jeszcze zmierzyc swiatla i zobaczyc jak wychodza zjecia, a modelka sama wybrala miejsce i zaczela sie ustawiac, ogladajac rozne rzeczy do okola, co spowodowalo ze kompletnie zapomniala o tym ze jest fotografowana i wszystko wyszlo bardziej naturalne.
    :-D :wink:

No offence crater. Pozdro!

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

Niechce zebyscie sie napinali, dzieki za konstruktywna krytyke.Napewno wezme ja sobie do serca.Pragne tylko przypomniec ze to wszystko co robie i jest zwiazane z fotografia to dla mnie kompletna nowosc i po czesci troche zabawa.Nie chodzi moze o to ze niepodchodze do tego powaznie, ale raczej sa to proby.Jak by niebylo jesli chodzi o fotografie jestem amatorem...

Byla tez taka umowa z modelka, ze razaem wybierzemy fotki.A reszty pokazywac nie bede.Nie jestem zadowolony z tego co wybrala, bo uwazam ze jest kilka lepszych.Do przejzenia reszty fotke zapraszam tutaj http://www.1mind.nl/gallery/aneta
    Ostatnio edytowane przez crater ; 15-08-2006 o 09:31

Domyślnie

Też ostatnio miałem pierwszą sesje z "modelkami". Same zapropnowały, same się ustawiały i ogólnie było miło Tu można efekty zobaczyć efekty http://www.adam-kozlowski.neostrada....Iza/index.html

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Khazad
    Też ostatnio miałem pierwszą sesje z "modelkami". Same zapropnowały, same się ustawiały i ogólnie było miło Tu można efekty zobaczyć efekty http://www.adam-kozlowski.neostrada....Iza/index.html
    Wiecej napisow nie dalo sie juz zaladowac na jedna fotke ? Zdjecia sa slabe wiec szansa ze ktos je uzyje jest niewielka a zyskalyby nieco gdyby pozbawione byly tych wszystkich dodatkow.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Domyślnie

Co do autora wątku i jego prób z sesja to proponuje zdecydowanie abys przejrzxał kilka najtanszych nawet magazynow mody, a juz nie wpsomne ze powinienes szybko kupic jakis Vogue. Popatrz jak wygladaja zdjecia mistrzow, a potem staraj sie zrobic choc jedno zdjecie dokladnie takie samo - taka sama poza, takie same stylizavcje itp. To dobry poczatek i dobre wprawki przed "wlasnymi" pomyslami. A niektorzy nas "wspaniali" fotografowie mody z Poslski nawet cale zycie kopiuja zagranicznych kolegow I dobrze zyja.
    Wiec poogladaj i zobacz czym rozni sie praca z modelka i z osoba, ktorej jedynie pragnienienm jest "stac sie" modelka. Poza tym, zainwestuj w oswietlenie i uzyk lampy lub blendy chociaz porzadnej. znajdz fajny plan, a nie łake... nie droge w lesie... nie drzwi w miescie. Niech to troche potrwa i włóż w to ciut inwencji bo samo "posiadanie" dziewczyny chetnej do stania przed kamera nie uczyni z tych zdjeć zadnej rewelacji. Polecam jeszcze raz - czytac , patrzec i uczyc sie.

Co do khazad - jak kobita sama chce to najczesciej nie trza sie angazowac i ... wycodzi lipa Doslownie i w przenosni. Woda, plaza i fale to jednak za malo na oryginalne zdjecia. A same panie... no cóż... ja nigdy nie komentuje urody "modelek", ale wiesz.... oczy mam

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Niechce zebyscie sie napinali, dzieki za konstruktywna krytyke.Napewno wezme ja sobie do serca.Pragne tylko przypomniec ze to wszystko co robie i jest zwiazane z fotografia to dla mnie kompletna nowosc i po czesci troche zabawa.Nie chodzi moze o to ze niepodchodze do tego powaznie, ale raczej sa to proby.Jak by niebylo jesli chodzi o fotografie jestem amatorem...

Byla tez taka umowa z modelka, ze razaem wybierzemy fotki.A reszty pokazywac nie bede.Nie jestem zadowolony z tego co wybrala, bo uwazam ze jest kilka lepszych.Do przejzenia reszty fotke zapraszam tutaj http://www.1mind.nl/gallery/aneta
    No nie wiem, np. DSC_9423-01.jpg może pomyśł o lekkim doświetleniu twarzy w takich razech (albo popracuj w PS) modelka wygląda jak by była po conajmniej 2 nieprzespanych nocach (podkrążone oczy) bardzo niekarzystnie ją pokazałeś

DSC_9415-01.jpg chyba po pierwsze ciut za duzo góry na zdjęciu i chyba ciut za szerokie ujęcie (lepiej było bardziej przybliżyć modelkę)

DSC_9361-01.jpg ustawiełeś modelkę w bardzo niedobrej pozycji, robiąc zdjęcie od dołu pod dość dużym kątem spowodowałes, że modelka straciła proporcje i wygląda jak by miała 20 kg więcej. Pamietaj, że w 80% przypadków białe rzeczy(ubrania) powodują "pogrubianie" modelki

DSC_9358-01.jpg chciałeś pokazać murek?.... bo modelka stanowi tylko tło, ponadto popracuj ciu ze światłem - zobacz jaki nieładny cień na szyi Anety

DSC_9351-01.jpg łoooooooooooooo Jezuuuuuuuuuu same balustrady na tym zdjęciu

DSC_9339-01.jpg - nie wiem czy to zamierzone, czy tak poprostu się zrobiło, ale tak przekosiłeś zdjęcie, że za chwilkę modelka się przewrócino

DSC_9326-01.jpg, DSC_9320-01.jpg po jakiego ta gałążka z lewej strony - za nim zrobisz zdjęcie popatrz w wizjer, poszukaj kadru tak trochę na pałę strzeliłeś - miałeś czas to nie reporterka nie musisz sie śpieszyć

DSC_9299-01.jpg po jakiego obciąłeś stopy modelce a tak pięknie pokazałeś gałęzie nad nią

DSC_9242-01.jpg - nogi szanowny pan i trawę przepalił na maxa - nawet w B&W bardzo widać

DSC_9242-01.jpg - jak trochę wyżej - uważaj co masz w kadrze, źdźbła trawy na nodze, piersiach modelki, poza tym ostrość Ci wysiadła, podejżewam, że przez tą trawę AF nieco się zgubił

To tak moim skromnym widzimisię, w 100% zgadzam się z Iczkiem - czytać, czytać, oglądać, podgladać i uczyć się, dużo się uczyć

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

Avadra_K dzieki za komentarz.Naprawde chyba pierwszy naprawde konstruktywny.NAstepnym razem postaram sie zwrocic na te szczegoly jeszcze wieksza uwage... ale przynajmniej teraz wiem na co.Dzieki!!!

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Avadra_K dzieki za komentarz.Naprawde chyba pierwszy naprawde konstruktywny.NAstepnym razem postaram sie zwrocic na te szczegoly jeszcze wieksza uwage... ale przynajmniej teraz wiem na co.Dzieki!!!

Nie ma sprawy, ale tak za specjalnie się moimi uwagaminie przejmuj, są tu dużo mądrzejsi niż ja.
    Aha, jeszcze jedna rada, tak by the way - pozwól czasem modelce na odrobinę inwencji twórczej i pamiętaj o tym, że po godzinie czy 1,5 h modelka powinna "przypudrować nosek" Na niekturych zdjęciach u Ciebie widać, że dziewczyna była zmęczona

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów