Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: EF 50 1.4 szarpie pierścieniem

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Zodiakalny Rak - nie zebym sie wpier* ale z tego co wywnioskowałem to kasy masz troszke na boku na nowy wydatek poniewaz planujesz 85 + 50 lub 50 + 100 Macro, jesli powaznie podchodzisz do portretowania to juz jestes bliziutko 135/2 L to szkiełko jest masakryczne! Ma je moj Tato i na cropie zakres troszke długawy i trzeba krzyczec do modelki ale jakos optyczna cudowna, przepiekny kontrast ma to szkiełko no i to co jest nieostre wyglada kapitalnie. Pod 5D to szkło to sama słodycz :smile: gdybym miał zyc tylko z jednym szkłem pod 5tka wybrałbym własnie to.

Pozdro.

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM
    Mam w tej chwili 3 egzemplarz z tego samego źródła (ABFOTO) i zaraz będę mieć czwarty bo już nie mogę z tym wytrzymać.
    Czy Ty gdzieś na złomowisku kupujesz te szkła?
    Skoro na 3 sztuki wszystkie są wadliwe, to Ty chłopie szczęścia nie masz Radzę zapisz się do saperów, będziesz trafiał na same niewybuchy i długo w zdrowiu pożyjesz
    A tak poważnie. Moja 50/1.4 jest wzięta jak leci z półki. I nic z opisanych mankamentów nie zauważyłem. Ale ja mam szczęście.

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Początki nałogu Awatar Zodiakalny Rak

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy
    Zodiakalny Rak - nie zebym sie wpier* ale z tego co wywnioskowałem to kasy masz troszke na boku na nowy wydatek poniewaz planujesz 85 + 50 lub 50 + 100 Macro, jesli powaznie podchodzisz do portretowania to juz jestes bliziutko 135/2 L to szkiełko jest masakryczne! Ma je moj Tato i na cropie zakres troszke długawy i trzeba krzyczec do modelki ale jakos optyczna cudowna, przepiekny kontrast ma to szkiełko no i to co jest nieostre wyglada kapitalnie. Pod 5D to szkło to sama słodycz :smile: gdybym miał zyc tylko z jednym szkłem pod 5tka wybrałbym własnie to.

Pozdro.
    Przeceniasz moją skarbonkę, aż takich pieniędzy nie mam. :-(
    Nie poruszaliśmy tego tematu ale sam nie wiem czy kiedyś nie przesiądę się właśnie na FF - 5kę a może 1kę i wóczas ... ale to na razie gdybanie. Obecnie brak mi typowej portretówki. JSK mnie pocieszył więc zacznę zgodnie z planem chyba od 50tki.

pozdrawiam,
    z pozdrowieniami "69"

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów