Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: z G5 na 30D,szklany dylemat

Mieszany widok

marcepan
    Guest

Domyślnie

TomS-no wlasnie w tym sęk ze musi tez byc szeroko..24-105 tez bralem pod uwage,jest is..gdyby 5D kosztowal polowe mniej to nawet bym sie nie zastanawial
    pzdr
    McKane-slabe warunki oswietleniowe- mam na mysli,zdjecia w pomieszczeniach np pod wieczor ze swiatlem zastanym,lub przy jakiejs lampce badz swieczkach,noi oczywiscie zdjecia nocne przy oswietleniu ulicznym,wnetrza kosciolow itd
    pzdr
    Ostatnio edytowane przez marcepan ; 04-08-2006 o 20:58

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcepan
    McKane-slabe warunki oswietleniowe- mam na mysli,zdjecia w pomieszczeniach np pod wieczor ze swiatlem zastanym,lub przy jakiejs lampce badz swieczkach,noi oczywiscie zdjecia nocne przy oswietleniu ulicznym,wnetrza kosciolow itd
    pzdr
    Prawde powiedziawszy ja w takiej sytuacji uzylbym statywu a nie szukalbym na sile bardzo jasnego szkla.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Prawde powiedziawszy ja w takiej sytuacji uzylbym statywu a nie szukalbym na sile bardzo jasnego szkla.
    A ja bym przypial Sigme 20 1.8 i probowal do skutku... bo AF w takich warunkach to loteria i to nie tylko z winy Sigmy. Wspomaganie lampa nie wspomaga .

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    A ja bym przypial Sigme 20 1.8 i probowal do skutku... bo AF w takich warunkach to loteria i to nie tylko z winy Sigmy. Wspomaganie lampa nie wspomaga .
    No to pisalem wczesniej ale opcja stalek odpada. Poza tym nocą bez wzgledu na jasnosc obiektywu statyw jest dobrym rozwiazaniem.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

No to masz dylemat, jednak 30D ze szkłami 17-40 i 70-200 to zupełnie inna klasa. Robiłem zdjęcia w kościołach podpinając 17-40 i jest o.k. wysokie ISO bardzo pomaga. Oczywiście idealnym rozwiązaniem jest statyw ale jak pisali Vitez i McKane nie zawsze można go użyć. IS będzie pomocny ale poczytaj dokładnie jakie ma ograniczenia. Ja stawiam jednak na eLki, chociaż niektóre stałki są jasne i atrakcyjne cenowo.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

marcepan
    Guest

Domyślnie

McKane-statyw jednak chcialbym stosowac w ostatecznosci
    Vitez-o stalkach bede myslal raczej pozniej jako dodatkowe szkielka,wiec narazie musze wybrac podstawowe zoomy
    Mac-widze ze masz i G5 i interesujacy mnie zestaw 30D,skoro porownujac je mowisz ze to zupelnie inna klasa i f4 itak bedzie o niebo lepiej,wiec hmm szala chyba sie przechyla na kozysc eLek,ograniczenia IS masz na mysli niemoznosc zamrozenia ruchu ? czy moze cos jeszcze?
    dziekuje za podpowiedzi i pozdrawiam!
    KUBICA 7dmy !! :-D :-D

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

marcepan - mam 30D i s2is i to jest przepaść! I postawiłem jak Mac na eLki: mam 17-40 i 24-105IS i 50/1.8 i w kościołach foty skrobię ale z użyciem statywu: 580EX na dużą powierzchnię nie pomoże, ale jasna stałka (bo cena przystępna) też dużo daje.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów