Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 84

Wątek: EOS 30 i 33 pytanko

Coś już napisał Awatar CASE
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jakoś Jupiter bardziej do mnie przemawia... jak do tej pory robiłem Jupiterem, Heliosem, Vivitarem i Auto Revuenonem; z tego najkorzystniej Vivitar, zdecydowanie.
    A, snow: i nie ma problemu z nim? Bo na razie ile nie wezmę do ręki M42 to się smar w przysłonie zaciera :/

I na koniec coś dla zabawy: To żeby podpiąć do Canona, to trzeba nagwintować body?
    Canon jakiś tam, bo lubię
    Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.

Moje www
    Zobacz mnie na GoldenLine...
    ...i na LinkedIn

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CASE Zobacz posta
    Jakoś Jupiter bardziej do mnie przemawia...
    Tu dałem sampla, MC Jupiter 37A (należący do kumpla, ja mam wersję bez MC) na 300D
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Coś już napisał Awatar CASE
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mrrrrr....już mnie się to podoba
    Canon jakiś tam, bo lubię
    Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.

Moje www
    Zobacz mnie na GoldenLine...
    ...i na LinkedIn

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

A, snow: i nie ma problemu z nim? Bo na razie ile nie wezmę do ręki M42 to się smar w przysłonie zaciera :/
    Nie ma problemów - listki suche i nic się nie zaciera Chodzi jak pownien. On mi głównie do makro służy

http://www.canon-board.info/showpost...30&postcount=7

http://www.canon-board.info/showpost...1&postcount=19
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja do niedawna miałem Albinara Special 135/2.8 i też byłem z niego bardzo zadowolony :-) Kosztował 130zł.

Bo na razie ile nie wezmę do ręki M42 to się smar w przysłonie zaciera :/
    Wyczyszczenie przysłony to nie znów wielki problem. Spirytus + wata i po problemie. Później wystarczy poskładać :-)

Początki nałogu Awatar krwisty
    Miasto
    W-wa/Rz-ów

Domyślnie

ekhem. wybaczcie, ale musze zabrac glos w dyskusji. po kolei..

nie dalej niz 2 tygodnie temu sprzedalem pentacona 135/2.8 za 100zl. wiec jak sie chce to mozna w tej cenie znalezc.
    co do body - sam mialem 50E, uzywalem dosc dlugo eye control, ale 3 punkty ostrosci to zdecydowanie za malo, przesiadlem sie na eos3 i dalej uzywam eye control. CASE, szanuje sposob w jaki sie bronisz, ale mysle, ze wiekszosc osob wie (mam taka nadzieje przynajmniej), ze focus srodkowym polem i przekadrowanie, to mozna sobie o kant **** rozbic (wez sobie szklo z ogniskowa 180mm i zrob zdjecie przy f/2.8, uprzedzam pytanie - szklo takie kosztuje 200zl). co nie zmienia faktu, ze 50e to bardzo dobre body i uwazam, ze kazdy amator fotografii analogowej przy obecnym stanie cen przygode powinien rozpoczynac od tego body (chyba, ze ma wiecej pieniazkow).

co do podejscia do fotografii, przepraszam, ze moge pisac nieskladnie, ale o 3 rano wyszedlem z ciemni. i wyobrazcie sobie np, ze robiac odbitki dopalalem dalsze plany. niesamowite, prawda? czyli robilem cos przez 15 minut, co moglem w szopie zrobic w 3. i jezeli mialbym to zdjecie w postaci cyfrowej to tak tez bym zrobil i nie widze w tym nic zdroznego! oczywiscie, sa pewne granice obrobki cyfrowej, ale nie nalezy jej w pelni negowac. no chyba, ze nie wiem sprzedajesz swoje prace kolekcjonerom, ale zapewnie wiesz, ze wtedy wiekszosc parametrow odnotowuje sie na rewersie odbitki.

w swojej szafie mam sporo sprzetu - sprzet tylko ulatwia osiagniecie celu, ale nie moze byc celem samym w sobie. robie zdjecia zarowno Lkami jak i aparatami, ktore maja po 45 lat (np srednioformatowy dalmierz iskra), a takze takimi ktore podwajaja swoja wartosc w momencie wlozenia do nich rolki filmu (agat18k, lubitel166b).
    pozdrawiam.

p.s. ach, jesli zajdzie potrzeba moge pokazac moje zdjecia.
    Martin Gorczakowski

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Wyczyszczenie przysłony to nie znów wielki problem. Spirytus + wata i po problemie. Później wystarczy poskładać :-)
    To naprawdę takie proste?Zastanawiam się nad licytowaniem jednego obiektywu na allegro,ale właśnie w opisie napisane jest,że ma posklejane smarem listki.
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kochani mam apel do wszystkich fanow fotografi cyfrowej, tak bardzo zdegustowanych mozliwoscia robienia zdjec kliszakiem...sprzedajcie mi wasze analogowe maszynki :wink: info w dziale "sprzedam"
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -=Festyk=- Zobacz posta
    To naprawdę takie proste?Zastanawiam się nad licytowaniem jednego obiektywu na allegro,ale właśnie w opisie napisane jest,że ma posklejane smarem listki.
    Powiem Ci, że zależy jeszcze jaki obiektyw. Większość da się rozpracować w kilkanaście minut, tak że później nie ma problemu ze złożeniem. Trzeba mieć do tego nerwy i nietrzęsącą się łapkę :grin:

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jednak zrezygnowałem z tej operacji i wylicytowałem inne szkło.Czekam na paczkę ze sprawnym(mam nadzieję) jupiterem 37a
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów