Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
McKane - o takie fotki jak pokazałes mi chodzi Czym je dokladnie robiles? Mieszek czy pierścienie?

Chyba zaryzykowalbym pierścienie odwrotnego mocowania, tylko taki pierścień abym mógł użyc Sigmy. Jest taki? A jesli nie to jaki obiektyw M42 do tego? Trudno bede musial nabrac wprawy w ostrzeniu Manualnie

Wiesz statyw i bede kombinował A co do tego czy sie boje, to wiesz mi to wisi czy mnie osa użądli czy nie, ale jak bede od niej te kilka mm to czy ona w pewnym momencie sie nie zerwie i nie odfrunie :P
Chyba nie czytasz tego co piszemy. Albo nie rozumiesz. Proponuje wyszukiwarke i szybkie nadrobienie zaleglosci z archiwum.

Napisalem ze osa robiona kitem (efs 18-55) polaczonym z canon 50/1.8. Pierscien kosztuje z 25 zł http://www.foto-akcesoria.com.pl/ind...i=produkt&nr=7 . Mozna podlaczyc kita do Sigmy bo taki zestaw masz. Cena pierscienia taka sama srednica 58 mm x 58 mm.

Pajak tez byl robiony tym zestawem z tym ze doswietlany 430EX.

Fotografowanie tym zestawem nie jest latwe ale efekty sa zacne. Przede wszystkim i to jest w tym najwazniejsze dostaje sie duza skale odwzorowania za 25 zl a nie 280 euro