Cześć.
Dopiero co zaczynam zabawę... Poszperałam na forum, ale nic nie znalazlam i stąd pytanie. Czy instnieją jakieś konwertery makro do lustrzanek cyfrowych?
Dzięki za info.
Cześć.
Dopiero co zaczynam zabawę... Poszperałam na forum, ale nic nie znalazlam i stąd pytanie. Czy instnieją jakieś konwertery makro do lustrzanek cyfrowych?
Dzięki za info.
istnieja obiektywy makro.
niektorzy do obiektywow ( nie makro ) doczepiaja konwerter raynox dcr-250
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
Kilka metod jest.
Soczewki na obiektyw albo pierścienie pośrednie ew. metoda na odwrócony obiektyw![]()
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Czy będzie pasował do eos 350D raynox dcr-250?
Dzięki
Tak, tylko on ma 43mm, moze wiec winietowac (zalezy na co zalozysz). Te konwertery macro sa glownie do kompaktow (z mala srednica obiektywow). Nie ma to jak obiektyw Macro albo pierscienie posrednie.
hmm... mam Tamron'a SP AF 17-50 mm F2.8 XR Di-II LD. Ostatnio się troszkę wykosztowalam, więc raczej na jakiś porządny obiektyw macro nie stać mnie (przynajmniej na razie). Ogólnie strasznie się ostatnio pogubiłam... czy możesz mi coś więcej powiedzieć o pierścieniach? jakie i co?? Bedę wdzięczna
![]()
Pierścienie pośrednie. Oj było to wałkowane na forum trochę. A w googlach po wpisaniu "pierścień pośredni" też sporo wyskakuje.Zamieszczone przez Aga
Od Kenko, poprzez Soligory po oryginały Canona - brać wybierać, kupować.
Albo rozwiązanie najlepsze i najdroższe zarazem - mieszek a'la Arkadiusz Stopa
http://www.allegro.pl/item119131434_...ef_i_ef_s.html
na jego stronach znajdziesz sporo wiedzy co i jak
Janusz
Pierścienie pośrednie z przeniesieniem automatyki np. Marumi, Soligor to średni wydatek 500PLN. Dobrym i sprawdzonym rozwiązaniem jest adapter EOS/M42, pozwalający podpiąć stare "zenitowskie" obiektywy, pierścienie pośrednie M42 i jakiś dobry obiektyw M42. Napewno będzie taniej niż EOSowe automatyczne pierścienie pośrednie i też fajnie.Zamieszczone przez Aga
Kliknij sobie tutaj: http://www.canon-board.info/showthread.php?t=11113
Pozdr
EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.pl
Dobry obiektyw m42 to też kupa kasy - modne się stało ostatnioZamieszczone przez szycho
![]()
ale fakt - mieszek na m42 (ruski na Allegro) to od 80-120 PLN. Soligory to 400 PLN. Canonowskie u Pstryka to... za drogie.
Janusz
Będzie pasował. To zależy konkretnie od średnicy obiektywu, raynox dcr-250 można założyć do obiektywów o średnicah 52-67mm.Zamieszczone przez Aga