Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Serwis Sigmy w Gdyni

Coś już napisał Awatar kazper
    Miasto
    Poland

Domyślnie Serwis Sigmy w Gdyni

Czy już ktoś miał jakieś przejścia z ową instytucją.
    Mnie zdarzyła sie sytuacja nastepująca:
    W połowie czerwca moja sigma 70-300 APO DG Macro miała nie planowane i dosyć mocne spotkanie z podłożem. Na szczęście soczewki całe i tylko (lub aż) coś zaczęło chrobotać w przy przekręcaniu pierścieniem ostrości. Zaniosłem obiektyw w sklepu w którym go kupiłem i oczekiwłam na jakieś wiadomości. Oczywiście uszkodzenie mechaniczne i koszty spadna na mnie - byłem na to przygotowany. Z racji że mam prace wyjadową, dzwoniłem co jakiś czas do sklepu czy już cos wiadomo. A oto ot powiedzi sklepu:

- "wysłaliś my juz 2 maile i nie chcą na odpowiedzieć" (po około 2 tygodniach),
    - "już do nich dzwonię i za chwile do pana oddzwonię (po około miesiącu).

Nie muszę chyba dodawać że pan miał kłopoty z oddzwonieniem.
    I nastał dzień dzisiejszy w którym to dowiedziałem się że sklep nawiązał wreszcie kontakt z osobą odpowiedzialną za naprawę mojej sigmy. I teraz przechodzimy do meritum, Pan w serwisie przekazał sklepowi że nie ma się co denerwować bo on na swój aparat z serwisu nikona czekał 3,5 misiąca wiec musze być przygotowany na taki okres.
    Pocieszają ce acz nie wiele jest to że minęło już prawie 2 miesiące, więc juz z górki.
    czekam teraz na nr listu przewozowego jakim wysłano mój oboektyw i z przyjemnościa wykonam teelfon do Gdyni. O wynikach poinformuję.

Nazwy sklepu nie podaje specjalnie bo specjalnie nie zawili (chyba).
    kazper

Dopiero zaczyna Awatar Pawełek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jak to się skończyło? Też muszę coś wysłać do serwisu Sigmy. Na ul.Żytniej dn.14.09.06 powiedzieli, że Sigma nie ma serwisu w Polsce.

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawełek Zobacz posta
    Sigma nie ma serwisu w Polsce.
    taa, czy to takie trudne wpisać jedno czy dwa słowa w google?
    http://www.sigma-foto.pl/?q=node/36

Bywalec Awatar Pietro
    Miasto
    Tarnow/Krakow

Domyślnie

I ja mam niestety obiektyw do wysłania. Mam nadzieję, że bedzie szybciej niż za 3.5 miesiąca.
    A tak na marginesie, informacje o punktach kolektorskich (przynajmniej o tych w Krakowie) są nieaktualne. BigFox nie prowadzi już takiego czegoś. Tak więc pozostaje kurier, co chyba wolę niż wysyłąć przez sklep.
    Idzie Panie nowe....

Coś już napisał Awatar kazper
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawełek Zobacz posta
    Jak to się skończyło? Też muszę coś wysłać do serwisu Sigmy. Na ul.Żytniej dn.14.09.06 powiedzieli, że Sigma nie ma serwisu w Polsce.
    Otóż skończyło się dziś przed południe.Choć nie do końca. Obiektyw już mam i wydaję się naprawiony ale jadę na weekend do pragi więć poddam go poważniejszemu osądowi.
    Co do twania to z tago co mi powiedzieli w sklepie to otrzymali go jakieś 2,3 - 3 tygodnie temu a że już byłem w tedy w pracy nie mogłem go odebrać. Dziś wróciłem i już go mam. Dam znać czy wszystko z nim ok.

Cytat Zamieszczone przez Pietro Zobacz posta
    A tak na marginesie, informacje o punktach kolektorskich (przynajmniej o tych w Krakowie) są nieaktualne. BigFox nie prowadzi już takiego czegoś. Tak więc pozostaje kurier, co chyba wolę niż wysyłąć przez sklep.
    Ja wysłałem przez sklep w którym tę sigmę kupiłem. Moja naprawa nie podlegała gwarancji (usterka mechaniczna - nie szanuje sprzętu) wię wybrałem wariant - najpierw poinformują mnie o koszcie naprawy i wtedy decyduje. Po mojej akceptacji sklep wysłał wiadomośc że mają obiktyw odesłać do sklepu i ja się rozliczę ze sklepem. Potam nastpiła telekonferencja na linii ja-sklep-serwis. I już było wszstko ok gdy okazało się że do ceny którą podali mi w sklepie i w serwsie należy daliczyć VAT - w serwisie jakoś zapomnieli mito powiedzieć.
    kazper

Uprawnienia umieszczania postów