Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: fotografowanie szkła, jak to robić?

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Cytat Zamieszczone przez Chrismela
    do swojego studia bedziesz potrzebowal przynajmniej 2 lamp, do tego prostokatne softboxy beda najbardziej uniwersalne ,plastry miodu do softow moga byc przydatne , 2 blendy , stol bezcieniowy , stol ze szklanym blatem , namiot bezcieniowy , jednokolorowe tła - biale i czarne to podstawa.
    A teraz zachec kolege i podaj orientacyjny koszt takiego zestawu wyposazenia do studio. Moze w 10 tys sie zmiesci
    Vitez w przeciwienstwie do ciebie inne osoby cos robia albo proboja robic a ty tylko sie sadisz jak ktos na ciebie pojedzie! Pamietaj ty zawsze zaczynasz pierwszy!!!
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

A pokaz 8) , czy moze "tylko slyszales" ?
    Nie nie tylko slyszalem. Ale pokazu nie bedzie, bo zdjecia byly robione jakies 8 lat temu na strychu u kolegi, co to sprzet mial tam porozkladany (takie male studio) i dodatkowo pstrykalismy jego sprzetem (lustrzanki na litere N..) ;-)

Nie mam wiec ani negatywow, ani odbitek. Tyle tylko, ze w sieci bez wiekszych problemow zdjecia takie znajdziesz jesli sie postarasz, np.:

http://www.cdrom.pl/modules/tutorial...rial.php?tid=6

http://www.fotopasja.pl/galeria/deta...p?image_id=283
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Administrator Awatar hazan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek
    Cytat Zamieszczone przez Chrismela
    do swojego studia bedziesz potrzebowal przynajmniej 2 lamp, do tego prostokatne softboxy beda najbardziej uniwersalne ,plastry miodu do softow moga byc przydatne , 2 blendy , stol bezcieniowy , stol ze szklanym blatem , namiot bezcieniowy , jednokolorowe tła - biale i czarne to podstawa.
    A teraz zachec kolege i podaj orientacyjny koszt takiego zestawu wyposazenia do studio. Moze w 10 tys sie zmiesci
    Vitez w przeciwienstwie do ciebie inne osoby cos robia albo proboja robic a ty tylko sie sadisz jak ktos na ciebie pojedzie! Pamietaj ty zawsze zaczynasz pierwszy!!!

Drogi Przemku - mam już troche dość że wpieprzasz swoje trzy grosze wszędze tam gdzie wypowiada się Vitez (nawet jeśli to nie twój wątek i nie pisałeś w nim wcześniej) - skończ z tym prosze (ostatni raz). To forum jest o fotografii i apratach marki Canon - to tak dla przypomnienia.

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Drogi Przemku - mam już troche dość że wpieprzasz swoje trzy grosze wszędze tam gdzie wypowiada się Vitez (nawet jeśli to nie twój wątek i nie pisałeś w nim wcześniej) - skończ z tym prosze (ostatni raz). To forum jest o fotografii i apratach marki Canon - to tak dla przypomnienia.
    Wpieprzam bo nietoleruje takich ludzi ktorym nic niemozna powiedziec a po innych osobach jezdza jak po dzikim osle! a w tej chwili zaczynam rozumiec ze to forum jest jednym wielka kumoterska pogaduszka kolesi i wazelina az wyblywa mi z monitora!
    jestesci poprostu zenadni poniewaz kazdy ma prawo slowa pisanego jesli nikogo nie obraza a widze ze w gronie kolezenskim sprawa wyglada troche inaczej!

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wpieprzam bo nietoleruje takich ludzi ktorym nic niemozna powiedziec a po innych osobach jezdza jak po dzikim osle! a w tej chwili zaczynam rozumiec ze to forum jest jednym wielka kumoterska pogaduszka kolesi i wazelina az wyblywa mi z monitora!
    jestesci poprostu zenadni poniewaz kazdy ma prawo slowa pisanego jesli nikogo nie obraza a widze ze w gronie kolezenskim sprawa wyglada troche inaczej!
    No tak - ponieważ na tak sformułowany atak brak mi agrumentów dlatego doradzam coś na uspokojenie.
    Nie wiem czy przedstawiasz pogląd równiez innych ale ja na takim poziomie nie mam zamiaru dyskutować - dążysz z całej siły do konfrontacji pisemnej ( czytaj - następnej kłótni ) i dlatego twoje zapędy będe starał się chamowac.

Nie chcę cie równiez namawiać do opuszczenia forum - ale jeśli jest tu tak żle nie musisz tu zaglądać jest wiele miejsc w sieci gdzie będzie ci z pewnościa lepiej..

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

No tak - ponieważ na tak sformułowany atak brak mi agrumentów dlatego doradzam coś na uspokojenie.
    Nie wiem czy przedstawiasz pogląd równiez innych ale ja na takim poziomie nie mam zamiaru dyskutować - dążysz z całej siły do konfrontacji pisemnej ( czytaj - następnej kłótni ) i dlatego twoje zapędy będe starał się chamowac.

Nie chcę cie równiez namawiać do opuszczenia forum - ale jeśli jest tu tak żle nie musisz tu zaglądać jest wiele miejsc w sieci gdzie będzie ci z pewnościa lepiej..
    jedna rzecz: staraj sie byc neutralny!

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jedna rzecz: staraj sie byc neutralny!
    Sorry ale przy twoich tekstach nawet jak bym się starał to i tak nie bede neutralny - bo własnie opluwasz wszystk co robie jednym lub dwoma zdaniami.

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Sorry ale przy twoich tekstach nawet jak bym się starał to i tak nie bede neutralny - bo własnie opluwasz wszystk co robie jednym lub dwoma zdaniami.
    skon czmy ta bezsensowna dyskusja! ale ja i tak wiem swoje!

piter
    Guest

Domyślnie

Witam,
    wiem, ze troche pozno ale moze komus sie przyda: Fotografowanie szkła - światło odbite
    Pozdrawiam

Fresh
    Guest

Domyślnie

dzieki wielkie chłopaki,

faje te linki co podesłaliscie, rzeczywiscie naswietlilo mi to sprawe w znacznym stopniu
    teraz nie ;pozostalo nic jak poszukac jakiegos przescieradełka i wydziargac sobie taki sprytny namiocik bezcieniowy. swoja droga to nie wiedzialem ze cos takiego istnieje
    ten link co Piter podeslal tez ciekawy jest i w sumie sposób który jest tam opisany dal nawet fajny efekt.
    szkoda tylko ze niektorzy sie przy tej okazji poklocili no ale tak nieraz bywa na forum

dzieki jeszcze raz i pozdrawiam

ps. jakby komus wpradla w rece ksiazka traktujaca szerzej ten temat to bede wdzieczny za link.
    wpadła mi ostatnio w łapska jakas ksiazka pt. fotografia studyjna i mimo ze troche juz przeterminowana to bylo tam wiele fajnych rzeczy. Znacie moze jakies fajne pozycje dotyczace fotografi studyjnej?
    bede wdzieczny za info

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów