Cytat Zamieszczone przez Licker Zobacz posta
Canon 28mm f/1.8 używany to około 1300zł z tego co się orientuję. Swojego niedawno sprzedałem za 1450zł.
Jeśli nie planujesz niedługo zmiany body na FF to pomyśl o Sigmie 30mm f/1.4. Używane są chyba nawet tańsze niż Canon 28mm f/1.8.
Nie nie planuje, na APS-C świetnie mi się pracuje a 7D dla mnie jest wyjątkiem z wyjątków, nie lubię też dźwigać za dużo, a najcięższym obiektywem i tak jest 70-200 f/2.8.... męczarnia ale dla tego obiektywu nie ma zastępnika do street foto które notabene mnie najbardziej jara...

Cytat Zamieszczone przez olek.tbg Zobacz posta
Mam 28mm 1.8 USM Używałem zarówno na cropie jak i na FF.

Opinie o nim są bardzo zróżnicowane, ja jednak nie narzekam, mam egzemplarz używalny od 1.8, aberracje i zniekształcenia teraz bez problemu można usunąc w Lightroomie, jak dla mnie super obiektyw
Ciekawa opinia, ale fakt faktem nie jest satysfakcjonujące korekcji każdego zdjęcia w PSie, jedynie co to dodatkowe skadrowanie i zmiana na czarno białe.... no ale każdego jara co innego :P

poracając do tematu jedynie gdzie mogę zbadać tą sigmę jest pro-centrum Sigma na żeromskiego. Ale mimo wszystko i tak jakoś ciężko mi się przekonać do tych słoików....
Wymianio też była Tokina AF 17mm f/3.5 ale zostaje skreślona na starcie za światło....