Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Uzywane czy nowe 20D

Mieszany widok

wilkolaski
    Guest

Domyślnie Uzywane czy nowe 20D

Witam planuje kupic Canona 20D.Mam zdziebko ograniczone fundusze na ten zakup.Moje pytanie jest takie czy warto kupowac uzywane body lub KIT zestaw ktory jest rok na gwarancji albo juz wogole nie jest czy lepiej zainwestowac w body albo zestaw ktory bedzie nowy i bedzie mial 2 lata gwarancji ?Oczywiscie uzywki beda tansze ale czy warto.Z tego co widze to srednio takie uzywane body ma napstrykane od 3000 do 9000 zdjec. Wielkie dzieki za kazde info.
    PS.
    Jezeli znacie kogos kto chce sprzedac nowe 20D albo uzywane (body albo zestaw) to dajcie mi znac na maila wilkolaski@wp.pl

Pozdrawiam.

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Body lepiej wez nowe. Chyba ze sie troche znasz i potrafisz poznac czy aparat był mocno uzywany. (spust, sanki, przyciski, gumki itp)
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Polecam zdecydowanie nowy!
    Mój znajomy kupił niedawno 20 na ebay-u w super stanie, kilkaset zdjęć przebiegu - nie tak znów zresztą tanio. Z wyglądu zewnętrznego był niemal idealny. Później okazało się co innego. Po pierwsze miał strasznie zafajdaną matrycę, w żaden sposób nie mogliśmy się tego pozbyć. Oddał go do serwisu do czyszczenia. W serwisie wyczyścili (oni ten filtr płuczą) bardzo skutecznie, zero flaków ale przy okazji sprawdzili migawkę i okazało się że ma ponad 35 tyś zdjęć za sobą. Także z tą nowością to było "nieco" przesadzone. Oczywiście to nie tragedia ale ja bym wolał tak nie trafić, bo co się zaoszczędzi na cenie to się odda do serwisu na wymianę migawki. Oczywiście przykład skrajny ale lepiej spać spokojnie. Chyba że masz jakieś bardzo pewne źródło albo możesz go dokładnie sprawdzić w serwisie przed zakupem.

Znam kogoś kto ma nowe do sprzedania, sprowadził mi już trzy cyfrowki (dla moich znajomych) także sprawdzony. Jutro do niego zdzwonię to się dowiem szczegółow i wtedy dam Ci namiary na gościa.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-08-2006 o 02:36
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar kartel
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    Znam kogoś kto ma nowe do sprzedania, sprowadził mi już trzy cyfrowki (dla moich znajomych) także sprawdzony. Jutro do niego zdzwonię to się dowiem szczegółow i wtedy dam Ci namiary na gościa.
    A mógłbys przesłać i mi jakieś info na maila: maciejkubicz@yahoo.co.uk? Wielkie dzięki!!

pzdr
    50d + Canon 24-105 f4 IS |Reszta bubli i kompletnie brak czasu...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kartel
    A mógłbys przesłać i mi jakieś info na maila: maciejkubicz@yahoo.co.uk? Wielkie dzięki!!

pzdr
    Oczywiście. Jak tylko będę w domu wieczorem to Ci dam namiary!
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

wilkolaski
    Guest

Domyślnie

Kolekcjoner mi tez wyslij namiar do tej osoby.Podaje ci moj mail wilkolaski@wp.pl

Coś już napisał Awatar mariuszkom

Domyślnie

tez by mi sie przydaly namiary mariusz-kom@o2.pl

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wszystko wysłałem na PW. Gość ma nic na allegro Rozumek. Jak chcecie żebym polecił to piszcie na PW.
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar PatriX
    Miasto
    Poland, Rawicz

Domyślnie

Ja mogę też taniej załatwić. Piszcie na nr GG 2756433 PoZdrO
    ZENIT 12XP | Canon EOS 30D | EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 | TAMRON 17-50 F/2.8 | Canon EOS 33 | EF 28-105mm F/4-5.6 | LowePro MiniTrekker AW | i kilka pierdołków
    www.SIERAQ.digart.pl
    ..::SieraQ::..

Uprawnienia umieszczania postów