Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: obiektywy

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie obiektywy

czesc

na poczatku chce zaznaczyc ze bede sie pytal o obiektywy, lampy do nikona i prosze mi nie mowic zebym sobie szedl na forum nikona bo tego narazie nei chce zrobic, bo dlugo jestem na tym forum i dobrze sie tu czuje

w grudniu mam zamiar kupic obiektyw lub obiektywy oraz lampe. na wszystko powinienen miec okolo 2500zl ( jesli mniej to wszystko kupie w odstepie czasu, a jesli wiecej to kupie wszystko odrazu i moze jeszcze tam na cos starczy )

zapewne padnie pytanie co chcialbym fotografowac? otoz, moja pasja sa samoloty i potrzebowalbym jakies tele, najlepiej 300mm, a jesli sie da to wiecej. mm niegdy za duzo

makro? tak, ostatnio poolubilem zdjecia kwiatkow oraz owadow, wiec potrzebowalbym obiektyw takze do makro.

krajobrazy - tez chcialbym je fotografowac, ale na jakies szersze szkielko jeszcze poczekam. narazie poprobuje swoich sil z kitem na 18 mm.

portrety - chetnie sprobuje. myslalem tu nad nikkorem 50mm f 1,8. pasowalby?

reporterka - chcialbym robic takowe zdjecia. ale mysle ze jak cos to z nikkorem 50mm f 1,8 pier powinienen pocwiczyc takie zdjecia, a potem myslec nad jakims innym szklem.

lampa sb-600? chyba na poczatek powinna wystarczyc?

tak wiec:
    samoloty, macro ( mysle ze do tego tez by sie nadawala ) - sigma 70-300 APO DG Macro Uuper II

portrety oraz reporterka - Nikkor AF 50mm f/1,8D ( tego to penwie jeszcze w tym miesiacu kupie ), sigma pewnie tez bede uzywal do reporterki.

o tego plecak zeby to wszystko powiescic i jakies duperele.
    dodatkowo napisze ze jesli sie uda to sprzet sprowadze ze stanow.

jak myslicie czy ten sprzet nadawalby sie do wyzej wymienionych tematow fotografi? moze macie jakies inne propozycje? chetnie wyslucham.

serdecznie pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez FOTOGRAF ; 03-08-2006 o 23:51
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Uprawnienia umieszczania postów