Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: Otwieram LABA!

Bywalec Awatar fredi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czesc juz wspominano:

- opcja bez korekcji
    - latwa platnosc przez internet (zaloz sobie konto w inteligo, mbanku.. dla ciebie grosze, a moze przesadzic o przyciagneciu klientow)
    - dokladne wymiary plikow (w pikselach) pod konkretne formaty odbitek, zeby nie bylo zaskoczenia ze szwagrowi leb ucielo albo pracownik tak przykadrowal ze autorski superhiper pomysl na kadr poszedl w drzazgi
    - o ile by sie dalo tanie skanowanie negatywow (w sensie cala rolka na automacie za niska cene) wiem, pewnie juz margines.. nie wiem jak z oplacalnoscia... pewnie duzo czasu zajmuje?

co do cen...
    10x15 w okolicach 50gr
    15x20 w okolicach 2 zł
    20x30 w okolicach 7-10 zł

Oczywiscie jak bedzie pare groszy wiecej to nadal bedzie chyba w miare atrakcyjnie...
    Ostatnio edytowane przez fredi ; 03-08-2006 o 23:47

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A ja się cieszę że w końcu w Rzeszowie bedzie solidny lab do którego będzie mozna normalnie pójść i zrobić fotki jak należy. Do tego co koledzy napisali dodam że powinny być usługi ekspresowe . Bardzo sobie cenię taką możliwość w swoim stalowowolskim labie gdzie przychodzę, podaje płytkę z gotowymi fotkami proszę bez korekty i pliczki lecą do kolejki a za kilka, kilkanaście minut mam pakiet odbitek.

Cena większych formatów powinna byc atrakcyjna. Wiem że popyt jest mniejszy więc i zysk na takich powiększeniach mniejszy, ale niższa cena skłania do robienia powiększeń. Jeśli odbitka 10x15 cm kosztowałaby 50 gr to jest to dobra cena, ale odbitka 20x30 (czyli powierzchniowo 4 razy 10x15) powinna kosztować góra 6 zł. W wielu internetowych labach cena za 20x30 to już 3-4 zł ale z jakością różnie . Za dobrej jakości odbitkę 20x30 na Fuji CA Supreme zapłaciłbym 5-6 zł z pocałowaniem reki . W tej chwili za ten format płacę 7 zł trochę z bólem serca ale przynajmniej wiem że nie bedzie to bubel. I jescze raz powtarzam - koniecznie Supreme... zwykły CA za bardzo się gnie i niszczy.
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Bywalec Awatar LemonR
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Może system przedpłat. Klient wpłaca np 100 a potem zamawia sobie co jakiś czas usługi i z konta mu schodzi - coś nan wzór Allegro mam na myśli.

Album - fotoksiążka w ofercie. Wiem są różne zdania na ten temat ale ludziom się to podoba.
    LemonR

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Koniecznie opcja wyboru papieru typu "niepalcujący"*.
    Nie wiem jakie jest to FUJI o którym piszecie, ale mam na myśli coś a'la KODAK ENDURA PROFESSIONAL** (zwany jedwabistym)

Koniecznie w formie zapłaty muszą być uwzględnione transakcje interentowe.
    Reszta jak poniżej.

* istnieją takie?
    **nie pamiętam dobrze, a nie mam pod ręką

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja bym chcial zeby ta cala usluga bez problemu dzialala z Mac'iem
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Zablokowany
    Miasto
    Dębica - podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Redskull
    Chcialem wszytsko realizowac poprzez pobranie.
    Zapomnij - nie odbierze Ci paczki powiedzmy 10-ciu klientów (a co to 10 na miesiąc) i jesteś w plecy 90 zł na wysyłce + koszty odbitek. A to sporo, żeby zrekompensować straty musisz podnieść ceny - i tak w kółko.

Szybkie płatności w stylu mTransfer itp. były by super - albo żebyś chociaż miał konta w najpopularniejszych bankach, mBank, Inteligo itd.

Domyślnie

Ja dodam jeszcze:
    -dla fot z kompaktow, mozliwosc wyboru przycinania (fill, fit)
    -niestandardwoe formaty, np panoramy
    -prosty i latwy interfejs dodawania fotek
    -upload przez ftp oraz dla mniej wtajemniczonych programik, w ktorym zbierze fotki i jednym kliknieceim wysyla (cos jak w dimlabie)

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Aha, koniecznie mus być opcja, że foty wychodzą 1:1 przy danej rozdzielczości, a nie, że niby 1:1 a się okazuje później, że LAB mimo tego obcina 3% z każdej strony i... nie idzie inaczej ??:

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

-jesli chodzi o sam lab, to mozliwosc edycji i dokadrowania zdjecia na ekranie przez klienta/oblsuge na miejscu gdyby zaszly jakies niezgodnosci. Widzialem cos takiego w jednym labie w warszawie.
    -Digitalizacja zdjec analogowych / ewentualnie bonusowe zgrywanie z negatywu na postac cyfrowa (gratis -choc jest to pracochlonne, badz po niewielkich cenach)
    -foto galeria
    platnosci przelewem internetowym

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony
    Aha, koniecznie mus być opcja, że foty wychodzą 1:1 przy danej rozdzielczości, a nie, że niby 1:1 a się okazuje później, że LAB mimo tego obcina 3% z każdej strony i... nie idzie inaczej ??:
    To podstawa, dodatkowo
    - m(bank)Transfer lub ostatecznie wpłata na mbank,
    - dokładne omówienie krok po kroku (na przykłdzie PS CS2 - standard) jak przygotować zdjęcie, żeby nie było przesunięć koloru*,
    - wystawienie profilu icm do pobrania; idealna sytuacja była by wtedy kiedy robiłbyś taki profil do każdej rolki papieru,
    - odbitki na papierze, o którym Diodak pisze
    - indywidualne rabaty na większe zlecenia (np. 1000 szt. 10x15)

* - oczywiście z góry zakładasz że kierujesz tekst do osób z kalibratorami, itp.
    the silence is deafening

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów