Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: TAMRON AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD

paulox
    Guest

Domyślnie TAMRON AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD

Jest to mój pierwszy post na tym forum, dlatego serdecznie witam wszystkich.

Mam Canona EOS 350D z kitowym obiektywem. Teraz chcę dokupić jakieś tele, i zastanawiam się nad TAMRON AF 70-300mm F/4-5.6 Di LD. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tym szkłem? Szukam, szukam, szukam na internecie i nic konkretnego na jego temat nie znalazłem. Żadnego testu...
    Może ma ktoś jakieś fotki z tego obiektywu...

Czy za tą lub podobną cenę mogę kupić coś lepszego?

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

ja mam dokladnie ten obiektyw w moim EOSku 300. Calkiem przyjemny w oyciu, chociaz cholernie ciemny.W ogniskowych 70-250mm AF sprawdza sie calkeim niezle.Ale w wiekszych mam wrazenie jak by nie doostrzal do konca. POzatym mam wrazenie ze przy bardzo duzych zoomach wystepuje straszna pixeloza i mam tu na mysli zdjecia analogowe.Dlatego na twoim miejscu zastanowil bym sie nad tym obiektywem czy warto...

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bierz Sigmę 70-300 APO DG, super tele za mniej niż 900 zł. To szkło brało udział w wielu testach i jest sprawdzone.

Domyślnie

(jeśli koniecznie chcesz mieć obiektyw xxx-300 to nie czytaj dalej
    Paulox pomyśl jeszcze nad wstrzymaniem się na razie i zakupem za jakiś czas czegoś dużo lepszego - np. canona 70-200 4L. Kosztuje z 2500zł, ale jest warty tej ceny, a można wykombinować jakieś korzystne raty czy coś w tym rodzaju . Z takim szkłem zyskujesz bardzo dobrą jakość obrazu (duużo lepszą od tamrona i sigmy), większą jasność i bardzo sprawny autofocus. Sam jestem w podobnej sytuacji - mam puszkę, nie mam teleobiektywu, i zbieram właśnie na 70-200.
    Ewentualnie jest jeszcze canon 70-210 3,5-4,5. Można go czasem wyrwać na allegro, ceny gdzieś 650-900zł, obiektyw jest niezły.
    Myślę, że z puszką o matrycy APS-C ogniskowa 200mm wystarczy, chyba że chcesz fotografować różnego zwierza

paulox
    Guest

Domyślnie

Dzieki za odpowiedzi. Wstrzymam sie chyba, nie wiem na jak długo bo ten kit strasznie krótki jest. Może faktycznie pomysle nad czyms do 200 mm.

Domyślnie

Bierz tamrona, ile on teraz kosztuje 300/400 zl? Od 200mm w gore jest mydlo ale ponizej jest ok po przymknieciu do f7,1.
    Na AF tez nie ma co liczyc za bardzo, jak bedzie troche ciemniej to bedzie jezdzil w ta i w ta

Ale mimo wszytsko lepsze tymczasowe cos niz nic. A przez ten czas mozna zbierac, bo cena takiego tamrona to nic przy L-ce. A jak co to sprzedaz to pozniej z mala strata..

tworca
    Guest

Domyślnie

Ja miałem ten obiektyw i właśnie się go pozbyłem. Dlaczego? Szczerze mówie, że były to pieniądze wyrzucone w błoto. Optyka jest tragiczna. Obiektyw sam rysuje jakies bohomazy. Jeśli nie chcesz za 3 miesiace wymieniac obiektywu kup lepiej jakiegos używanego Canona lub Sigmę APO. Napewno się nie zawiedziesz.

Uprawnienia umieszczania postów