Cytat Zamieszczone przez MMM
Też tak myślałem i po roku pozbyłem się 350D z wielką radością.
A jaki aparat kupiłeś?

2400 to dużo jak za aparat z fatalnym wizjerem (chyba najgorszy w dslr na rynku), kiepskim AF i słabą ergonomią wynikającą nie tylko z rozmiarów ale i braku drugiego kółka, dżojstika itd. Na plus oczywiście niezła matryca.
Szczerze powiem, że nie wiem, bo nie patrzyłem przez wizjer. Chyba faktycznie muszę się wybrać do MM i poszukać EOSa 350D... Wtedy zobaczę 'na własne oczy'.

Osobiście nie polecam 350D nikomu. Kup sobie używane 20D albo poczekaj, to jeszcze nie są "te" DSLR.
To jest jakiś pomysł! Byle tylko nie trafić na bardzo zużyty egzemplarz - chodzi głównie o migawkę. Rozumiem, że w 20D obudowa jest magnezowa, a nie plastikowa? Szczerze powiem, że gdyby nie dwa obiektywy Canona, bardzo chętnie kupiłbym Nikona - ale cóz zrobić. Sprzedawać EOSa 300 się nie opłaca, a obiektywy nie są złe. Inwestować w dwa różne systemy też się nie opłaca. Dzięki MMM za tę podpowiedź z używanym EOSem 20D. Popytam, poszukam, może akurat. Kosztuje mniej więcej tyle, ile nówka EOS 350D jakiś rok temu...

Pozdrawiam i liczę jeszcze na opinie innych. Kupować używaną 20D? 10D można kupić za 1500 zł, ale trochę zużytą...