Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Wątek: Sony Ericsson K800i vs. Canon 350D/ 5D

Początki nałogu

Domyślnie

Cos kiepawe te zdjecia. A za cene N93 to mozna miec i dobry telefon i dobrego Dslra. Ale i tak lepiej niz np. E70 - tym aparatem nie mozna zrobic ostrego zdjecia.

Domyślnie

PANIE I PANOWIE !
    Poco takie zamieszanie , chyba nie bierzecie tego testu na poważnie?
    To taki chwyt marketingowy! :wink:

Moje Casio QV4000 mniej szumiało na iso 400
    Ostatnio edytowane przez bartosz108 ; 20-09-2006 o 17:07

Coś już napisał Awatar panek

Domyślnie

lol nieźle się dzieje. ale wybierajac miedzy tym sonym 800 a 350 Canonka - canonek ten sony to tylko automat chyba :/ ale porazka ... takie rzeczy robic :P niedługo zrobią aparat z telefonem - bardziej sie opłaca...
    W planach : 350D + Kit +grip + 50mm

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Poniżej link do fotek z n93. Jak komuś zależy na konkretnym rodzju testu, to prosze pisać. Szkoda, że wcześniej nie trafiłem tu, bo N93 mam od 17 sierpnia.

http://www.sendspace.com/file/p21sxl
    Canon 5D; 135L

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JAH-EL Zobacz posta
    Poniżej link do fotek z n93. Jak komuś zależy na konkretnym rodzju testu, to prosze pisać. Szkoda, że wcześniej nie trafiłem tu, bo N93 mam od 17 sierpnia.

http://www.sendspace.com/file/p21sxl
    Może jak pooglądasz te "testy" to zmienisz swoje plany .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotos Zobacz posta
    Kluczem do dobrych zdjec w aparacie jak i telefonie jest obiektyw. Dzieki malym matrycom mozna robic male i tanie obiektywy i mocowac je gdzie popadnie :-)
    Nic dziwnego, ze prognozy sa takie, ze telefony beda miec 12-18% rynku kompaktow. Na razie jednak obiektywy sa mocowane tylko w telefonach high-end. W reszcie jest kawalek soczewki z plastiku i nawet przy matrycy 2MPix jakosc jest zalosna.
    Co dowodzi taki test ? Ze zabawka tez mozna uzyskac wynik jak na sprzecie profi :-)
    12-18 % ....chyba więcej ... Rynek idzie w dwie strony ... z jednej strony będą rządzić DSLRy (zaczynające się od takiego Nikona D40...) a na drugim końcu będą komórki. Po co komu kompakt (nie mówię o mega "zoomach") jeśli jakość zdjęć i funkcje będą tak samo dobre w komórce ? Nie zdziwiłbym sie gdyby Canon wszedł na rynek telefonów ala "Canon Inside". (Z tego co wiem Canon już dzisiaj jest dostawcą komponentów bodajże dla Motoroli narazie no name poprzez pośrednków). Rynek komórek jest olbrzymi .... a sprzedaż aparatów cyfrowych będzie szła w dół :http://www.electronics.ca/presscente...els/Page1.html

Bywalec Awatar JAH-EL
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Takiego TESTU że mogę wstawić parę różnych fotek, które pokazują poziom szumów i ogólnie jak wszystko "wychodzi". NIe miałem czasu na szukanie fotek, które będą dokładnie ilustrować, że to jest tylko zabawka, z której możemy korzystać, gdy nie mamy naszej Canonowskiej cegły przy sobie... chociaż eNka do małych też nie należy, a jak się ją rozłoży do fotki, to raczej nie pozostaje niewidzialna...
    Canon 5D; 135L

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Już kiedyś podawałem linkę : http://koti.welho.com/tlaurins/phone...okia%20N73.htm
    To dopiero daje do myślenia nad sensem posiadania dłuuugiej lufy
    Sprzęt na N + luneta.
    Przyznacie, ze robi wrażenie?
    ...coś tam + ATS 80 HD

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Fota puchacza wręcz mnie zdołowała
    ...coś tam + ATS 80 HD

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale nie ma DirectPrint button!

he! i tu was mam! ostatecznie przypieczetowalem triumf Canona nie bedzie Sony pluc nam w twarz, ni dzieci nam Cybershocic, czy tam Alfic
    Jak nie ma DirectPrint button ? Mam K800i i da się przyporządkować np guzik do netu, żeby był skrótem do programu drukującego HP (oryginalnie w SE :P). I co ? Canon leży.

Co do samego aparatu jakoś mnie nie powalił ... Mam K750i i K800i ... i co ? wolę te z K750 ... Są ostrzejsze i tak jakby ... więcej szczegółów ? 2MP vs. 3.2 MP .... no poprostu według mnie K750i robi lepsze ... Nie mówiąc o tym jak w K800i usatwimy 2MP to obraz jest tragiczny ... a wtedy K750 poprostu ją zjada
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów