Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Sony Ericsson K800i vs. Canon 350D/ 5D

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

rotfl i co niby dowiodl ten test ? :>

aa wiem wiem ;] glupoty tego co to robil ;]
    350D

Początki nałogu

Domyślnie

Kluczem do dobrych zdjec w aparacie jak i telefonie jest obiektyw. Dzieki malym matrycom mozna robic male i tanie obiektywy i mocowac je gdzie popadnie :-)
    Nic dziwnego, ze prognozy sa takie, ze telefony beda miec 12-18% rynku kompaktow. Na razie jednak obiektywy sa mocowane tylko w telefonach high-end. W reszcie jest kawalek soczewki z plastiku i nawet przy matrycy 2MPix jakosc jest zalosna.
    Co dowodzi taki test ? Ze zabawka tez mozna uzyskac wynik jak na sprzecie profi :-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotos
    Co dowodzi taki test ? Ze zabawka tez mozna uzyskac wynik jak na sprzecie profi :-)
    no... zwlaszcza, ze porownywany jest downsampling z trabanta z kiepskim egzemplarzem kita i downsampling z 5D.

jak maluchowi i Ferrari zainstalujesz ogranicznik obrotow do 2000RPM to tez beda podobnie jezdzic
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

podobnie nie znaczy tak samo wiec jak dla mnie idealny przyklad
    350D

Początki nałogu

Domyślnie

Eee, to raczej chodzi o to, ze czy maluchem czy Ferrari w pewnych warunkach dojedziesz w to samo miejsce :-)
    A roznica moze byc w szybkosci badz wygodzie i wrazeniu zrobionego na publice :-)
    Podobnie mozna porowanac np. A610 z 5D. Zastosowanie obiektywow w telefonach zamiast fotoplastikonu, to naprawde skok jakosciowy. Wystarczy porownac np. Nokie N70 z N90.

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Jak sie rynek rozwinie trzeba bedzie pomyslec o zestawach cokin K (K=komorka) i polaryzatorach 10 mm
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Początki nałogu Awatar p_lar
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Pierdu pierdu :-) Już na pomniejszonych zdjęciach przejarane ramy okienne sie zlewaja w białą plamę, histogram w ząbek czesany, skuśne linie też w ząbek. No "szczym" do gościa... niech mu ktoś inną matrycę przylutuje ;-)
    Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ale taki "aparat" w telefonie ma jedną niezaprzeczalną zaletę zawsze mogę go mieć przy sobie. A że robi zdjęcia "prawie" jak 350 to to wiadomo!
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Metropolia Trzebinia :D

Domyślnie

Moj znajomy fotograf kupił swojej Córce ten własnie telefon... wypas i ładne zdjęcia jak na telefon z .... och przepraszam aparat z telefonem

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    no... zwlaszcza, ze porownywany jest downsampling z trabanta z kiepskim egzemplarzem kita i downsampling z 5D.

jak maluchowi i Ferrari zainstalujesz ogranicznik obrotow do 2000RPM to tez beda podobnie jezdzic
    To nie trabant, porownywano 350d. Nie moge sie doczytac gdzie pisano, ze byl to kiepski egzemplarz kita?
    czesc.Ch.
    Analog ma "dusze".

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów