Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Błąd karty pamięci

Tarkin
    Guest

Domyślnie Błąd karty pamięci

Witam wszystkich

Mój aparat to Powershot A510, karta Kingston elite pro 265MB. Mam taki problem: zrobiłem przeszło setkę zdjęć, lecz mogę zgrać tylko kilkanaście pierwszych. W trybie display na kilku zdjęciach po tych kilkunastu normalnych zamiast obrazu jest żółty pytajnik. Potem dalej są normalne zdjęcia, lecz także nie mogę ich zapisać na kompie. Jeśli próbuję zrobić cokolwiek z tymi pytajnikami, pojawia się napis "błąd karty pamięciowej" i aparat się wyłącza. Co mam zrobić w takiej sytuacji? Czy da się to w jakiś sposób naprawić? Czy da się ozdyskać pozostałe zdjęcia?
    Z góry dziękuję za pomoc!

Bywalec
    Miasto
    Niemcy

Domyślnie

Kupic czytnik

Początki nałogu
    Miasto
    Somewhere in Europe

Domyślnie

A jeżeli nie chcesz inwestować w czytnik - podejść do najbliższego fofolabu mającego "kombajn" do zgrywania zdjęć na CD.
    Po zgraniu wszystkich zdjęć sformatować kartę (bo sądząc po objawach nie zrobiłeś tego na początku jej uzywania...)

M@riusz
    Canon EOS 30D | Canon EOS 7D | Tokina 11-16 AT-X 116 Pro DX f/2.8 | Tamron 17-35 SP AF Di LD IF f/2.8-4 | Tamron 28-75 SP AF XR Di LD IF f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 Di LD Macro | Canon EF 50 f/1.8 | Speedlite 430 EX | Velbon Sherpa 600R | Velbon RUP 4 | Naneu Pro C300

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M@riusz
    A jeżeli nie chcesz inwestować w czytnik - podejść do najbliższego fofolabu mającego "kombajn" do zgrywania zdjęć na CD.
    Po zgraniu wszystkich zdjęć sformatować kartę (bo sądząc po objawach nie zrobiłeś tego na początku jej uzywania...)

M@riusz
    A co to za inwestycja 30 pln - bez przesady. A latanie do labu Po co sie tak meczyć....

Uprawnienia umieszczania postów