Cytat Zamieszczone przez gietrzy
Po co pytasz skoro znasz odpowiedź
Tak, to marketing, tak samo jak 300D a potem 350D...
[/i]
Bez nerwów, gietrzy. Oczywiście Canon to jedna, wielka maszyna do robienia kasy i w tym sensie wszystkie produkty mają silny związek z marketingiem, ale są też takie, które są jego wytworem. Tzw. marketing kreatywny.
Wydaje mi się, że wpychanie matrycy o super rodzielczości do malutkiego pudełeczka, o wątpliwej ergonomii z mocno uproszczonym obiektywem w sytuacji gdy ta technologia nie upowszechniła się jeszcze w sprzęcie pro, to zagranie pod publiczkę.
Ale może źle oceniam. Nie widziałem obrazu z HV10, nie znam ceny.

XH A1 nie potrzebuje. Potrzebuje w miarę dobrego, pełnego automatu. Zaproponuj coś nie z marketingu
Może 45i albo używane 3i ?

To, że mając i HV10 i Pro2 lub 350D@18-125/4 miałbym idealny zestaw wakacyjny. Jeśli nadal masz pytania wybierz się do sklepu i sprawdź np. ile miejsca zajmuje i ile waży ładowarka do 1Dynek.
Znam te dylematy. Do tego dochodzi jeszcze fakt, że są miejsca lub sytuacje w których dość łatwo można się pozbyć aparatu. Dlatego kupując 5D nie sprzedałem Pro1.

A propos: czego byś się spodziewał po tym Pro2? Dla mnie nie ma w Pro1 niczego co można by zmienić, oprócz paru błędów np. z oświetlaczem AF, czy brakiem shift w "P", ale tego raczej Canon nigdy nie poprawi.