Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: Co sie dzieje z EF 70-300 IS?

Bywalec Awatar Reason
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP.
    Dla zainteresowanych tym obiektywem.
    cała ta historia ostrzenie poziom/pion nie dawała mi spokoju.
    (pomimo, że na zdjęciach nie bardzo zauważałem jakies problemy)
    No i przemogłem sie dzisiaj i cyknałem kilka zdjęć poziom/pion ( te same parametry odpowiednio dla poziomu i pionu). Robiłem pudełeczko z kodem paskowym . I okazało się jednak, że to co pisali jest faktem. Tzn. wada w ostrzeniu przy 300mm w pionie. W ujęciu pionowym jest wyraźnie mniej ostry niż w ujeciu poziomym (poziomy bez zarzutu).
    Mój nr z cyfra 1 na drugiej poz numeru. ( nie pamietam czy chodziło o drugą czy trzecia cyfrę, trzecia "0" tak czy inaczej i 1 i 0 to trefne cyfry)
    Tak więc paczuszka+ DHL + Żytnia
    To może teraz Ty zaprezentuj swoje przykłady :-)
    Pozdrawiam
    Reason

Zdjęcia

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Obiektyw pojechał do Warszawy. Bardzo mili panowie z firmy FotoMedia w którym kupiłem obiektyw, wzieli na siebie załatwienie naprawy gwarancyjnej w serwisie na Żytniej. Teraz będę czekał na efekt.
    Co do zdjeć może lepiej było by przesłać chętnym na PM w pełnym wymiarze. jeżeli jest ktoś chętny to prosze o sygnał!

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Zastanawiam sie, czy nie wybrac sie na nastepny weekend do 3city pofotkowac. I moze... przy okazji zanabyc rurke.
    I teraz pytanie do 3miaszczakow - ktos sie orientuje czy dostane tam na miejscu takowa zabawke i jakie sa ceny?

pozdrawiam.
    f.
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fICHU
    Zastanawiam sie, czy nie wybrac sie na nastepny weekend do 3city pofotkowac. I moze... przy okazji zanabyc rurke.
    I teraz pytanie do 3miaszczakow - ktos sie orientuje czy dostane tam na miejscu takowa zabawke i jakie sa ceny?

pozdrawiam.
    f.
    Chyba sie rozczarujesz.!? Jezeli chodzi o kupno obiektywów to 3-miasto raczej pustynią jest. ( ew. Foto-net) i Foto-technika (tylko Tamron). Ale nie licz na atrakcyne ceny. Zwłaszcza w środku sezonu turystycznego i jeszcze do tego w czasie Jaemarku dominikańskiego!
    pozdrawiam

Bywalec Awatar Reason
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ale jest fajny sklepik koło kościoła na rynku, pracuje tam miły pan który ma kilka tysięcy starych aparatów, może smiene Ci sprzeda ;-)

W warszawie firma fotomedia być może ma, i działają oni także wysyłkowo.
    Znajdziesz ich na allegro.
    Pozdrawiam
    Reason

Zdjęcia

Bywalec Awatar fICHU
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Co prawda chwile juz mnie 3miasto nie nosilo, ale sklepy obiektywonosnie pamietam troszke bardziej oblozone niz na mojej wiosce...

Skoro tak mowicie, to jednak default_city. To tez ma dobre strony.

pozdrawiam,
    f.

PS. Co do staroci to musze moja praktikie ruszyc bo sie kurzy bidactwo
    7D, 30D, C17-40/4L, C24-105/4LIS, C70-300/4-5.6IS, T28-75/2.8, 580EX.II; KM DiMAGE Z3; Praktica L
    Mój śmietnik

Dopiero zaczyna Awatar Artus
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reason
    W warszawie firma fotomedia być może ma, i działają oni także wysyłkowo. Znajdziesz ich na allegro.
    Nie mają, już do nich dzwoniłem. Właściwie to w Warszawie wszędzie dzwoniłem i niema nigdzie. Czekają na dostawę towaru bez omawianej tutaj usterki.

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Reason
    Ale jest fajny sklepik koło kościoła na rynku, pracuje tam miły pan który ma kilka tysięcy starych aparatów, może smiene Ci sprzeda ;-)
    Ten starszy Pan, który ma swój sklepik, serwis i muzeum aparatów koło (nieopodal wejscis głównego) Bazyliki Mariackiej jest doskonałym fachowcem. Uratował mi mój EOS 33 od niechybnego przejścia w stan spoczynku!

Dopiero zaczyna Awatar Artus
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A tak przy okazji ciekawą cenę za to szkiełko znalazłem tutaj. Jeszcze nie korzystałem co prawda z tego sklepu, ale ceny innych obiektywów też wydają się być całkiem interesujące.

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Artus
    cena szkła rzeczywiscie atrakcyjna w stosunku do ogólnie wystepujacych.
    (ja w lutym dałem w czasie promocji w Fotomedia 2100zł).
    Ale ceny kart mają uziemiające. Ja 1024 Kingstona dostałem w sklepie za 129 zł a oni chcą 229zł

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów