Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Wątek: Kodak przestaje produkować cyfrówki amatorskie

Domyślnie

Owszem. Ale jak to się ma do tego, o czym piszesz?
    Roztrząsane już były na forum mariaże firm fotograficznych z elektronicznymi. To po prostu daje podstawy do tego, by nie mieć podejrzeń o to, że Pentax zniknie. To nie mariaż Minolta-Sony (dwie firmy Japońskie). Japończycy raczej nie dopuszczą do tego, by ich firma została przejęta przez obcych (ot, taka mentalność).
    Ale tu już nam się robi offtopic.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax)
    Japończycy raczej nie dopuszczą do tego, by ich firma została przejęta przez obcych (ot, taka mentalność).
    Ale tu już nam się robi offtopic.
    Mentalność chyba niezła! Offtopic nie taki całkiem, bo trochę mnie dziwią ruchy kodaka. Przecież tak naprawdę to oni wystartowali z dslr-ami. Później zrezygnowali, teraz praktycznie rezygnują z kompaktów mimo, że mieli niezłą pozycję na tym rynku. Może powinni zrobić podobnie jak pentax?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Ty - tak szczerze: sądzisz, że tacy maluczcy jak my dowiemy się tego? Albo tego, na jakiej zasadzie działa współpraca Pentax-Samsung, Nikon-Sony?
    Mechanizmy tym sterujące mogą nam wydawaćsię tak bezzensowne, że nie ma się nad tym co rozwodzić. Polecam film Wall Street Oliviera Stone. Co prawda to inna bajka, ale po części pomoże zrozumieć "o so chozi". Ja po emisji stałem się jakby bardziej sceptyczny względem dziwnych machinacji.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jasna sprawa, że tych mechanizmów nie rozszyfrujemy do końca. Choć próbować można wszystkiego. Natomiast bardziej mnie zastanawia polityka Kodaka, który się zachowuje trochę nie dokońca racjonalnie. W każdym razie użytkownikom ich sprzętu foto też nie zazdroszczę. Fakt ich finansowa pozycja jest raczej nie zagrożona ale takie zachowanie trochę dziwi.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-08-2006 o 16:24
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

>>Natomiast bardziej mnie zastanawia polityka Kodaka

Niby co w tym dziwnego, ze ktos zleca produkcje firmie, ktora potrafi robic to taniej i szybciej ? Przeciez Kodak nie podal, ze wycofuje sie z rynku cyfrakow.
    Flextronics robi mnostwo sprzetu dla innych producentow, bo w tym sie specjalizuje. Projekty dalej bedzie robil Kodak.
    Jakby nie bylo to cyfrak nawet za 300-400 zeta jest drozszy od najtanszych analogow, ktore mozna kupic za ok 100zeta.

A Pentax padnie :-) Z tego co czytalem ( nie moge niestety znalezc zrodla ) juz teraz sprzedaje mniej niz Samsung. Konica tez na koniec pokazala 5D i 7D i co z tego ?
    Pentax zawsze moze robic obiketywy, w optyce jest mocny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotos
    A Pentax padnie :-) Z tego co czytalem( ...).
    Pewnie...
    A Bush nie lubi Hop-Coli...

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Flextronics - ma fabrykę w Tczewie - może wkrótce zobaczymy cyfrę Made in nasza ?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotos
    A Pentax padnie :-) Z tego co czytalem ( nie moge niestety znalezc zrodla ) juz teraz sprzedaje mniej niz Samsung.
    Szukaj, szukaj tego źródła chętnie poczytamy!

Broncobilly, ona będzie "Made in nasza" tak samo jak wszystko co robione jest w Chinach jest chińskie.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 05-08-2006 o 04:58
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body
    Nie, nie... od czarno białych to jest Ilford.
    Negatywy Ilforda mają swój klimat ale i tak przepadam za T-Maxem 100 Kodaka. Niestety z kolorowymi błonami Kodak radzi sobie jak z cyfrowymi kompaktami więc już mało co zostało interesującego w ofercie .
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diodak
    Negatywy Ilforda mają swój klimat ale i tak przepadam za T-Maxem 100 Kodaka. Niestety z kolorowymi błonami Kodak radzi sobie jak z cyfrowymi kompaktami więc już mało co zostało interesującego w ofercie .

a ja podleje troche ognia oliwa, kodak juz nie produkuje papieru b&w, a szkoda bo lubilem jego fakture, gruby porzadny papier, nie to co Ilfordowskie plasterki (dobra dobra, wiem ze w ten sposob mniej chemii Ilford chlonie i w ogole Ilford ochy i achy prosze, ale szkoda ze ten rynek ginie) zastanawia mnie ile jeszcze czasu minie az Kodak powie pass w kwesti negatywow b&w, i ile czasu minie az zostana tylko dwaj potentaci na rynku do koloru fuji do b&w ilford, kazdy ukroi swoj kawalek tortu i spokojnie go skonsumuje... do niedawna jeszcze przeciez fociliscie na "tanim a dobrym" apxie, ktorego macierzysta fabryka wlasnie przez fuji zostala kupiona... Kodak umiera ?
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów