Strona 26 z 38 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 371

Wątek: IDENTYFIKATORY I SMYCZE - IV tura

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diodak Zobacz posta
    chociaż chwile była taka jedna niefajna pani z która na dzień dobry drze się ze ona nie będzie tyle listów przyjmowała bo ma inne rzeczy do roboty ??:
    No to ma szczescie ze trafila na Ciebie a nie na mnie, bo by uslyszala pare milych slow w temacie co ona tam ma do roboty wypowiedzianych pod nosem tak ze cala poczta by uslyszala Ostatnio pamietam, ze mi sie wymknelo nieco

Po kilku ostatnich moich ostatnich wycieczkach na poczte mam checi mordercze Mozna sie naprawde zdenerowac "jakoscia" obslugi. Ale prawdziwa tragedia zaczyna sie jak ma sie porownanie do czegos co dziala znacznie lepiej, normalnie.

Ot, konkurencja. Wykoncza i poczte. Chyba, ze owczym pedem bedzie tam taka sama jakosc uslug.
    ...

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Peri Noid Zobacz posta
    (teksty w stylu "Nie może pan tego nadać jako polecony, to musi być paczka"
    czasem się nie da, po prostu takie są przepisy. Pani z okienka sie nie chce tłumaczyć jaka jest różnica bo dla przeciętnego Polaka to i tak nie do zrozumienia, ale różnica JEST i to zasadnicza.

"To musi być nadane jako >ostrożnie<" - oczywiście drożej
    drożej, ale i bezpieczniej, taka przesyłka idzie innymi workami, które nie latają przy wyładunku odprawy. wiem co mówię. ogólnie to nie masz racji i tyle

Diodak! Dzięki WIELKIE - smyczki i ID dotarło dzisiaj bezpiecznie pozdrów Mame

Coś już napisał
    Miasto
    Żyrardów

Domyślnie

Wczoraj dostałem awizo, dziś mam smycz. Dzięki, Diodak. Jeszcze raz pozdro dla Mamy!
    ,

Dopiero zaczyna Awatar Lysy665
    Miasto
    A, A

Domyślnie

ID i smycz juz dostałem - dzieki Diodak
    EOS 40D | 350D | Canon 28/1,8 | Canon 70-200/2,8 | Tamron 17-50/2,8 | Canon 50/1,8 | Canon 70-210/3,5-4,5 | 580EX II | poxiGRIP
    << EOS 100 + EOS 3000V >>

Coś już napisał Awatar wiktoch
    Miasto
    capital city

Domyślnie

ja na razie dostałem awizo ale co mi tam ... "Diodak i jego Mama są SUPER !!!"

ehhehe!!
    pozdr
    wik
    EOS 7D |EOS5| 580EX | 16-35/2.8 II L | 24-70/2.8 L | 70-200/2.8 L | 100 MACRO/2.8 IS L | EFS 10-22/3.5-4.5 | 50/1.4 | LOWEPRO NOVA 5 | MANFROTTO 055PROB 486RC2 804RC2 681B 234RC |

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    czasem się nie da, po prostu takie są przepisy. Pani z okienka sie nie chce tłumaczyć jaka jest różnica bo dla przeciętnego Polaka to i tak nie do zrozumienia, ale różnica JEST i to zasadnicza.

(...) drożej, ale i bezpieczniej, taka przesyłka idzie innymi workami, które nie latają przy wyładunku odprawy. wiem co mówię. ogólnie to nie masz racji i tyle
    Mój szwagier pracował w swoim czasie w firmie kurierskiej jako informatyk. Mówił mi, jak to się tam potrafili obchodzić z "delikatnymi przesyłkami". Jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby w Poczcie Polskiej było drastycznie inaczej.
    Nie będę się kłócił, jak powinno być - ale mnie razi brak konsekwencji - w jednym urzędzie jest źle, w drugim jest OK. I bądź tu człowieku mądry

PS. Off-topic się zrobił, wystarczy.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Don SzaSzlykos
    Guest

Domyślnie

SMYCZKI WYPAS !!!

dzięki DIODAK - lans na całego

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Po kilku ostatnich moich ostatnich wycieczkach na poczte mam checi mordercze Mozna sie naprawde zdenerowac "jakoscia" obslugi. Ale prawdziwa tragedia zaczyna sie jak ma sie porownanie do czegos co dziala znacznie lepiej, normalnie.
    A pamiętasz jak szukali twojej paczki u mnie na poczcie? Panie piły kawę a tu pech że my coś od nich chcemy. Niestety musieliśmy poczekać aż dopiją do konca :-x i w końcu ktoś podszedł. Teraz problem znaleźć kwit.. a po kilku minutach przegladania w kółko tych samych papierków jak już się znalazł to trzeba było czekać drugie tyle aż znajdzie się paczka.:wink:
    Ostatnio edytowane przez Diodak ; 28-02-2007 o 02:24
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Jedna rzecz rozwala mnie totalnie Na poczcie nie mozna dostac tego co powinno tam byc: pudelka na paczke. Bynajmniej nie dlatego, ze poczta takich nie oferuje. W innym oddziale dostalem (po dluzszym poszukiwaniu w innych). Ot ktos tam w "moim" oddziale uwaza (i nie tylko, jest to nagminne), ze takie cos jest kompletnie zbednym rarytasem. O darmowych to mozna tylko pomarzyc.

Problem w tym jednak wiekszy, ze zarowno w tym jak i innych oddzialach obok braku pudelek nie ma problemu z nabyciem wielu rodzajow zniczy (mimo ze swieto zmarlych za 10 miesiecy), poradnikow domowych, ciastek, majtek i wszelkiego innego badziewia, o ktorym nigdy bym nie pomyslal ze mozna kupic to na poczcie Nawet nie bede wymienial... Paranoja.
    ...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mi kiedyś poczta nie doręczyła przesyłki (która wróciła do nadawcy), bo listonoszowi nie chciało się zostawić w skrzynce awizo, tylko oznaczył paczkę jako dwukrotnie awizowaną (o czym nic nie wiedziałem). Z inną było dokładnie tak samo, ale ponieważ znałem numer przesyłki, to się poszedłem dowiedzieć - okazało się, że paczka jest, czeka, ale listonosz znów nie zostawił awizo.
    Tez o tym pomyslalem. Dostalem od nadawcy numer przesylki i sprawdzilem - nie ma u mnie w urzedzie pocztowym takiej przesylki jako nieodebranej (pani przy mnie sprawdzala w swojej ksiazce przesylek), czyli nie dotarla do mojego urzedu pocztowego.Tak wiec dzis do nadawcy zadzwonilem zeby zaczynal procedure reklamacyjna. A 160zl od dawna lezy na koncie nadawcy . To mi dalo nauczke zeby kombinowac chocby wczesniej z pracy sie zwolnic ale brac odbior osobisty nawet jesli na drugi kraniec Warszawy mialbym zasuwac .

Strona 26 z 38 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów